Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Haziran 2022 - 09:08

Sevgili basketbolseverler, Anadolu Efes'in üst üste 2. kez mutlu sona ulaştığı EuroLeague'de tarihi günlere tanık olduk... 2018'de gelen ilk final sonrası pandemi sezonunda (2019-20) lider durumda ve kupaya en yakın takım olarak gösterilirken vuslata ulaşamayan Efes, 2020-21 sezonunun ardından bu yıl da mutlu sona ulaşarak tarihi dubleyi gerçekleştirdi. Büyük başarının mimarı Ergin Ataman ve Anadolu Efes Kulübü'nü Ribaund Ailesi olarak yürekten kutluyoruz.

Bu tarihi dubleyi, basketbolumuzdaki ilk Avrupa Kupası'nı yine Efes ile ülkemize getiren unutulmaz takımın efsane koçu Aydın Örs ile Koraç’ın kahramanları Petar Naumoski ve Tamer Oyguç kaleme aldı.

Anadolu Efes'in şahane oyun kurucusu Larkin'in başını çektiği EL'in en iyi 5'inde yer alan Walter Tavares, Nikola Mirotic, Sasha Vezenkov ve Mike James'in bu sezonki performansını masaya yatırdığımız dosyanın bonusu ise son iki Final Four'un MVP'si Vasa Micic oldu.

★★★

Bir diğer gururumuz EuroCup Finalisti Frutti Extra Bursaspor'un Bologna'da sonunu getiremediği eşsiz sezona yer vermeyi de ihmal etmedik.

★★★

EuropeCup'ta mutlu sona ulaşan Bahçeşehir Koleji'nden genel sekreter Alpaslan Aydın ve bu sezon iyi işler çıkaran Richard Solomon ile Erkan Yılmaz'ı İMZA köşemizde ağırladık.

★★★

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuğumuz bu sezon koç Pistiolis'in gelmesiyle ING Basketbol Süper Ligi'ne imzası bırakan Galatasaray NEF'in genel menajeri Turgay Zeytingöz oldu. Yenilmez Armada sinerjisini yeniden yakalamayı amaçladıklarını söyleyen Zeytingöz ile Pistiolis tercihini, koç ile yapılan uzun vadeli hedefler ve Abdi İpekçi Ruhu'nun Sinan Erdem'e taşınmasını konuştuk...

★★★

Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin, ING BSL'de sezon boyunca devam eden ve play-off'larda ise ilginin iyiden iyiye arttığı 'misli.com Haftanın Maçı' konseptinin aldığı Stevie Ödülü'nü anlatırken, yeni sezona dair planlarını da aktardı.

★★★

Fenerbahçe Safiport'un Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK'yı 3-0'la geçerek Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 4. kez mutlu sona ulaştığı final serisini Gülşah Akkaya kaleme alırken, Fenerbahçe efsanesi Birsel Vardarlı da bu önemli şampiyonluğu değerlendirdi. Ayrıca sarı lacivertli takımın kaptanı Olcay Çakır Turgut ile de özel röportaj yaptık.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Yasemin Horasan ile de Potanın Perileri'nin yeniden yapılanması ve EuroBasket 2023 elemelerini konuştuk...

A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ve Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu deneyimlerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

MİSLİ.COM RÖPORTAJLARI'nda Federasyon Kupası'nın ardından misli.com TBL'de de mutlu sona ulaşarak ING BSL'ye yükselen Manisa Büyükşehir Belediye Spor'dan Mustafa Baki Görür ve koç Ceyhun Cabadak'ı ağırladık.

★★★

NBA'de son dönem iyiden iyiye hissedilen Avrupa hakimiyetini anlatan Bertan Erman, Sırbistan ekolünün en iyi meyvesi Nikola Jokic analizini de kaleme aldı.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum