Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Nisan 2022 - 09:06

EuroLeague'de play-off şansını ateşe atan Fenerbahçe Beko'nun koçu Sasha Djordjevic;
Zeljko Obradovic yönetiminde Partizan ile kazandıkları Avrupa şampiyonluğunun 30. yıl dönümünde Alp Ulagay'a konuştu. Nostaljik rüzgârların estiği söyleşimizi KESİŞME başlığıyla kapağımıza taşıdık.

Fatih Saboviç de başta bu unutulmaz şampiyonluk olmak üzere Zeljko Obradovic'in kariyerindeki en önemli 5 maçı kaleme aldı.

★★★

Türk ve Avrupa basketbolunun unutulmaz ismi Petar Naumoski, oyunculuk döneminde tecrübe yaşadığı İtalya Ligi'nin öne çıkan takımlarını yazarken, Milano'nun bu yıl EuroLeague'de mutlu sona ulaşabileceğini söyledi. İTALYAN İŞİ dosyasında da başta Armani Milano olmak üzere Bologna'nın iki temsilcisi Virtus Sagafredo ve Fortitudo Kiğılı ile Venezia'nın bu sezonki performansları ile İtalya basketbolunun çıkışına yer verdik.

★★★

Milli Takımımızın unutulmaz oyuncusu Tamer Oyguç ise ING Basketbol Süper Ligi'ndeki performanslarıyla ay yıldızlı takımın geleceği olarak gördüğü Şehmus Hazer, Onuralp Bitim, Furkan Haltalı ve Sadık Emir Kabaca'yı mercek altına aldı. TBF Eğitim Kurulu'nda da yer alan Türk basketbolunun değerli ismi Hakan Yavuz da yerli oyuncu havuzunu büyütmek adına neler yapılacağına dair değerli görüşlerini paylaştı.

★★★

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde bu ay Galatasaray NEF'in kaptanı Göksenin Köksal'ı ağırlarken, İMZA köşemizde Ece Ergez'in konukları Büyükçekmece Basketbol'dan küçük dev Jordon Crawford ile Enes Berkay Taşkıran oldu.

★★★

Kadın basketbolunda ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil ederek EuroLeague ile EuroCup'ta Final Four'a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe Safiport ile Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK'nın, Mersin'de Bitci Türkiye Kupası'ndaki randevusunda gülen Yenişehir Belediyesi ilk kupasını müzesine götürme başarısını gösterdi. İki temsilcimizin de Avrupa'da kupa kazanmasını yürekten diliyoruz.

★★★

İstanbul'da düzenlenecek EuroLeague Women Final Four'unda Fenerbahçe Safiport'un şampiyonluk hasretini Elizabeth Willams ile konuştuk, Galatasaray'ın milli yıldızı Pelin Bilgiç de kariyer hedeflerini anlattı.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu, bu sayıda da tecrübelerini köşelerine aktardı.

★★★

NBA'de neredeyse 40 yıldır şampiyon olamayan Philadelphia 76ers, Harden - Embiid ikilisi ile mutlu sona ulaşabilecek mi? Furkan'lı Phila'nın bu sezonki performanslarını ve olası şampiyonluk hedefine yer verirken, NBA'in en fazla maç kazanan koçu olma başarısı gösteren Gregg Popovich'i de unutmadık.

★★★

MİSLİ.COM TBL RÖPORTAJLARI'nda bu ay konuklarımız Bornova Belediyesi Karşıyaka Basketbol'dan Arca Tülüoğlu ile koç Doğan Deniz oldu.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum