Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Ocak 2022 - 09:44

Sevgili basketbolseverler Anadolu Efes'in hem EuroLeague'e hem de ING Basketbol Süper Ligi'ne damgasını vurduğu 2021 yılını geride bıraktık. Pandemi ve ekonomik kriz, tüm alanlarda olduğu gibi basketbolu da derinden etkiledi. Yükselen döviz kurundan nasibini alan dergimiz, zorlu koşullara rağmen; 5. yılında yoluna devam ediyor. Her fırsatta yanımızda olduğunu gösteren tüm okurlarımıza teşekkür ediyorum.

★★★

Bu özel sayımızda kapağımızda Houston Rockets'ta çok özel işlere imza atan 'SÜPER ÇAYLAK' Alperen Şengün'e yer verdik. Alperen'in başrolde olduğu kapak dosyamızda; Detroit Pistons'tan Cade Cunningham, Cleveland'dan Evan Mobley, Orlando Magic'ten Franz Wagner ve Oklahoma'dan Josh Giddey de yer aldı.

Michael Jordan sonrasında... Uzun senelerin ardından küllerinden doğan Chicago Bulls'un bu sezonki performansını Bertan Erman masaya yatırdı.

★★★

Bu sezon EuroLeague'de fırtına gibi esen Barcelona ve pota altında önemli işlere imza atan Sertaç Şanlı'nın performansına da geniş yer ayırdık.

★★★

Türk basketbolunun önemli isimleri Petar Naumoski ile Tamer Oyguç, Türk ve Avrupa basketboluna ilişkin değerli görüşlerini okurlarımız için kaleme aldı.

★★★

İMZA dosyamızda FIBA Europe Cup'ta 8'de 8 ile yoluna namağlup ilerleyen Bahçeşehir Koleji'nde genel sekreter Alpaslan Aydın ile ABD'li oyuncu Langston Hall'u ağırladık.

★★★

Bandırma Basketbol'daki örnek yapının mimarlarından, Türk basketbolunun önemli ismi ING Basketbol Süper Ligi Direktörü Turgay Çataloluk ile samimi bir röportaj yaptık.

Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin, bahisseverlerin 2021'deki eğilimleri ile basketbol sponsorluklarına yönelik önemli konulara değindi.

★★★

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 3 özel kadınını ağırladık. Galatasaray Genel Direktörü Zeynepgül Ene, Fenerbahçe Safiport Genel Menajeri Arzu Özyiğit ve Çukurova Basketbol Yardımcı Antrenörü Arzu Akay ile kadın basketbolunu enine boyuna konuştuk.

★★★

Uzman Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu, tecrübelerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

1981 yılında Balkan Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan A Milli Takımımızın bir araya geldiği TED'deki 40. yıl yemeğini Ribaund Dergisi olarak yerinde takip ettik. O kadronun kahramanlarından Ömer Saybir, kupa serüvenini EFSANELER ANLATIYOR köşemizde aktardı.

★★★

Misli.com TBL Röportajları'nda bu ayki konuklarımız 100. yılını kutlayan Konyaspor'dan deneyimli oyuncu Can Özcan ile koç Okan Çevik oldu.

★★★

Pandeminin sona ereceği sağlıklı ve basketbol dolu bir yıl dilerim. Keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum