Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

02 Eylül 2021 - 10:40

Sevgili basketbolseverler, her ne kadar A Milli Takımlarımızın yer almamasının burukluğunu yaşasak da, parkelerde Olimpiyat heyecanının yaşandığı bir ayı geride bıraktık. Olimpiyat Oyunları'ndaki dominasyonu ile öne çıkan Amerika Birleşik Devletleri, Tokyo'da da gövde gösterisi yaptı. ABD, beklendiği üzere hem erkeklerde hem de kadınlarda mutlu sona ulaştı.

Birleşik Devletler, kadın basketbolunda üst üste 7. kez Olimpiyatlar'da kürsünün ilk sırasına çıkarak muhteşem bir başarıya imza atarken, 5. altın madalyalarına ulaşan Diana Taurasi ile Sue Bird de tarihe geçti.

Erkeklerde 3. kez altın madalya alan ve Tokyo'da takımını sürükleyen Kevin Durant'ı
MVP başlığıyla kapağımıza taşıdık. Durant başta olmak üzere Olimpiyat Oyunları'nın en iyi 5'inde yer alan Fransız yıldız Rudy Gobert, Avusturalya'nın her şeyi Patty Mills, Slovenya'nın Altın Çocuğu Luka Doncic ve turnuvanın sayı kralı İspanyol yıldız Ricky Rubio'nun performansının yer aldığı bir dosya hazırladık.

Ayrıca P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ile Tokyo Olimpiyatları, Türk sporcuların performansları ve basketbol üzerine kapsamlı bir röportaj yaptık.

★★★

Yazarlarımız Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ile Türk basketbolunun efsaneleri Petar Naumoski ve Tamer Oyguç da kendine has üsluplarıyla, basketbolda öne çıkan konuları değerlendirdi.

★★★

HERBALIFE NUTRITION SÖYLEŞİLERİ'nde bu ay Herbalife Nutrition Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal'ın konukları, 3 Büyükler'in ses getiren yerli transferleri oldu. Galatasaraylı Melis Gülcan, Fenerbahçeli Alperi Onar ve Beşiktaşlı Özge Yavaş sezon öncesi ilk röportajlarını verdi.

★★★

Arkadaşımız Hüseyin Demir, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile İzmir'de özel bir röportaj yaparken, Bertan Erman ise EFSANELER ANLATIYOR köşemizde Burak Bıyıktay ile ağırlıklı olarak Beşiktaş üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Sezonu FIBA Europe Cup şampiyonluğu hedefiyle açan Bahçeşehir Koleji'nde başkan Hüseyin Yücel, genel menajer Alpaslan Aydın ve koç Erhan Ernak'ın yeni sezon görüşlerinin yanında; takıma yeni katılan EuroCup MVP'si Jamar Smith, Devin Williams ve Kartal Özmızrak ile hedeflerini konuştuk.

İMZA köşemizde ING Basketbol Süper Ligi'nin Porto Rikolu basketbolcuları Aliağa Petkim'den Gary Brown ile Darüşşafakalı Isaiah Pineiro'yu ağırladık.

★★★

GARANTİ BBVA BGL SÖYLEŞİLERİ'nde ise bu ayki konuklarımız Çukurova Basketbol'dan Asya Ülker ile Anadolu Efesli Ozan Yılmaz oldu.

★★★

TBF’nin yeni sezonda liglerimizde yüzde 50 seyirci kapasitesi ile oynayacağını açıklaması heyecan yarattı. Taraftarların salonlara dönmesiyle uzun süren hasret sona eriyor. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürümesi basketbol camiasının ortak temennisi.

Basketbol dolu günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum