Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

05 Temmuz 2021 - 10:21

Sevgili basketbolseverler, Turkish Airlines EuroLegue'de mutlu sona ulaşan Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko'yu final serisinde 3-0'la geçerek 15. lig şampiyonluğuna ulaştı. Ergin Ataman'ın öğrencileri, geçen yıl lider olduğu iki kulvardaki kupalarına bir yıl rötarlı da olsa kavuştu. Bu büyük başarıya imza atan Anadolu Efes'in üstün performansını, lacivert beyazlıların efsane oyun kurucusu Petar Naumoski yorumlarken, final serisini ise Gülşah Akkaya kaleme aldı.

Arkadaşımız Hüseyin Demir ise Efes'in Türkiye'deki şampiyonluğunda büyük emek veren Buğrahan Tuncer ile bu unutulmaz sezonu konuştu.

★★★

NBA'de çok farklı bir öykü yazan, arka arkaya Son Şampiyon Lakers, Denver ve Clippers'ı eleyen Phoenix Suns'ı; YAZ başlığıyla kapağımıza taşıdık. NBA'de geçen sezon Orlando'daki 'bubble'da parlayan Phoenix Suns, bu yıl ligi kasıp kavurdu ve Batı Konferansı'nda şampiyon oldu. Devin Booker ve Chris Paul'ün inanılmaz performanslarıyla finale gelen Suns, yarım asırlık hasrete son vermek isteyen Milwaukee Bucks karşısında ilk şampiyonluğunu arıyor... Bakalım Phoenix Suns bu yazı mutlu sonla tamamlayabilecek mi?

★★★

A Milli Takımlarımız, geride bıraktığımız günlerde arka arkaya önemli turnuvalara çıktı. Kadın Milli Takımımız, EuroBasket 2021'i galibiyet alamadan tamamlayarak hepimizi üzdü. Uluslararası turnuva eksikliği fazla oyunculardan kurulu ay yıldızlılar, bunun sıkıntısını çekti. Slovenya ve Bosna maçlarını kaybeden Türkiye, grubun güçlü takımı Belçika ile kora kor bir mücadele sergilese de maçın sonunu getiremedi. Ay yıldızlıların performansını kadın basketbolunun unutulmaz isimleri Birsel Vardarlı Demirmen ile Şaziye İvegin Üner kaleme aldı.

★★★

Fransa'daki karşılaşmalarda performansıyla gelecek için büyük umut veren Gökşen
Fitik, Herbalife Nutrition Söyleşileri'nde yer aldı. Herbalife Nutrition Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal'ın bu ayki diğer konukları, Süper Lig'de 25. yılını oynayacak olan ve bir rekora imza atan 42 yaşındaki Nilay Yiğit Kartaltepe ile Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer oldu.

★★★

A Milli Takım Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin, sporcuların tatil zamanı beslenmesine ilişkin öneriler verirken, Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu ise sporcu depresyonu üzerine birikimlerini paylaştı.

★★★

Olimpiyat rüyamız bu yıl da gerçek olamadı. Kanada'da Uruguay ve Çekya ile aynı grupta yer alan A Milli Takımımız, Cedi ile Furkan’ın etkili performansıyla 2'de 2 yaparak çıktığı yarı final maçında Yunanistan ile çapraz eşleşmede karşılaştı. Sakatlıklar nedeniyle gard sıkıntısı yaşayan Türkiye, iyi başladığı maçta Furkan'ın skorer oyununa rağmen, Yunanistan'a 81-63 kaybetti. Millilerin elemelerdeki performansını bir Dev; Tamer Oyguç yorumlarken, maç yazısını Esra Şencebe kaleme aldı.

Tokyo Olimpiyatları'na sayılı günler kala, bu önemli organizasyonda boy gösterecek doğal favori ABD ile birlikte madalya için öne çıkan İspanya, Fransa, Arjantin ve Avusturalya'nın şansını ve kadrolarını yazarlarımız masaya yatırdı.

★★★

ING Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka Tekfen Koçu Selçuk Ernak ile Bahçeşehir
Koleji Başantrenörü Erhan Ernak'ı bir araya getirdik. Abi & kardeş Ernak'lar samimi röportajda Bertan Erman ile bir araya geldi. EFSANELER ANLATIYOR köşemizin bu ayki konuğu ise Yusuf Erboy oldu. Erboy, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe üzerine önemli açıklamalar yaptı.

★★★

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi (BGL) Söyleşileri'nde bu ayın konukları MVP'ler oldu. Erkeklerde en değerli oyuncu seçilen Fenerbahçe Bekolu Yiğit Onan ile kadınlar kategorisinde yıla performansıyla damga vuran BOTAŞ'lı Burcu Büyükayan, geride bıraktığımız sezonu ve geleceğe dair planlarını anlattı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin potansiyelli oyuncusu Kamer Bayraktar ile de bir araya geldik.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum