Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Mayıs 2021 - 10:14

Sevgili basketbolseverler THY EuroLeeague'de Final Four'a kalan Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz play-off serilerini geride bıraktık.

Pandemi nedeniyle 'görevi yarım kalan' Ergin Ataman'ın öğrencilerinin, bu yıl Köln'de EuroLeague şampiyonu olmasını umut ediyoruz.

Barcelona ve Armani Milano'nun da yer aldığı Final Four'da CSKA Moskova ile eşleşen Anadolu Efes'e başarılar diliyoruz.

★★★

Mayıs sayımızda kapağımızda NBA'in New York temsilcileri Knicks ile Brooklyn Nets'in şampiyonluk özleminin bu yıl son bulma ihtimaline yer verdik. Özellikle Kyrie Irving, James Harden ve Kevin Durant gibi süperstarları kadrosunda bulunduran Nets, tarihinde bir ilki gerçekleştirmeye çok da uzak değil...

Bu arada LeBron James önderliğindeki NBA oyuncularının 'Siyahi Devrim'ini ise Hüseyin Demir yazdı.

★★★

Tekrar EuroLegue'e dönersek... Anadolu Efes'in THY EuroLeague performansını, lacivert
beyazlıların efsanesi Petar Naumoski yorumlarken, Bilgin Gökberk ve Murat Murathanoğlu, HÜCUM RİBAUNDU'nda hem Efes hem de Fenerbahçe Beko'nun play-off serileriyle, bu sezonki Avrupa maceralarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

★★★

Kadınlar EuroLeague'de ise İstanbul'daki Final Four'da, temsilcimiz Fenerbahçe Öznur Kablo üçüncülükle yetinirken; sarı lacivertlileri ilk maçta yenen Rus devi Ekaterinburg şampiyonluğa ulaştı. Turnuvayı Volkswagen Arena'da takip eden arkadaşımız İbrahim Kalkan, Final Four'u ayrıntılı şekilde ele alırken, Türk basketbolunun unutulmaz ismi Şaziye İvegin, bu sene de mutlu sona ulaşamayan temsilcimizin performansını kaleme aldı.

Kadın basketbolu için klasikleşen köşemiz HERBALIFE NUTRITION SÖYLEŞİLERİ'nde Fenerbahçe Öznur Kablo'nun kurmaylarını ağırladık. Herbalife Nutrition Genel Müdürü Ediz Haksal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen formatta, Fenerbahçe Öznur Kablo Genel Menajeri Arzu Özyiğit, koç Victor Lapena ve kaptan Tuğçe Canıtez son derece samimi açıklamalarda bulundu.

★★★

EFSANELER ANLATIYOR köşemizde Bertan Erman'ın bu ayki konuğu Karşıyaka'nın ilk kez şampiyon olduğu 86-87 kadrosunda yer alan Birtan Saka oldu. İMZA köşemizde ise Pınar Karşıyaka'nın yetenekli ismi Metecan Birsen ve Tofaş'ın başarılı oyun kurucusu Berk Uğurlu'yu ağırladık.

★★★

ING Basketbol Süper Ligi'nin önemli isimleri Beşiktaş Icrypex'ten Mehmet Yağmur, Anadolu Efesli Sertaç Şanlı, Bahçeşehir Kolejli Vladimir Stimac, Lokman Hekim Fethiye'den Barış Hersek ve Frutti Extra Bursasporlu Birkan Batuk'u 'GEZGİNLER' dosyamızda bir araya getirdik.

★★★

TBL'de mutlu sona ulaşan Merkez Efendi Belediyesi Denizli Basket'in başarısını tebrik ediyoruz. TBL'de bu ay röportaj konuğumuz. play-off mücadelesi veren Akhisar Belediye'den Ömer Sancaklı ile koç Levent Demirci oldu.

★★★

GARANTİ BBVA GENÇLER LİGİ SÖYLEŞİLERİ'nde ise hem erkekler hem de kızlar kategorisinde yer alan Galatasaray'dan Umut Şener ile Beyza Muriç lig ve geleceğe dair düşüncelerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

Son olarak Ribaund Ailesi olarak, Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan Türk basketbolunun efsanesi, dergimizin en önemli isimlerinden Aydın Örs Hocamıza acil şifalar dileriz.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum