Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

18 Mart 2021 - 13:51

Sevgili basketbolseverler; Kadın ve Erkek A Milli Basketbol Takımlarımızın EuroBasket'e gitme başarısını gösterdiği bir ayı geride bıraktık.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, “Yeryüzünde her şey kadının eseridir.” Bizler de Ribaund Ailesi olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir çalışma hazırladık.

★★★

Basketbol otoriteleri tarafından gelmiş geçmiş en büyük kadın basketbolcu olarak gösterilen, ‘Kara Mamba’ Kobe Bryant tarafından, ‘White Mamba’ olarak adlandırılan Diana
Taurasi kapağımızda yer aldı. Taurasi gibi yolu Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nden geçen Cappie Pondexter, Angel McCoughtry, Penny Taylor, Tina Charles ve Sylvia Fowles gibi yıldız oyuncuları da FİLM ŞERİDİ dosyamızda hatırlattık.

Kadın yazarlarımızdan Zeynepgül Ene, Gülşah Akkaya, Birsel Vardarlı Demirmen, Şaziye İvegin Üner, Esra Şencebe, Uzman Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin ve Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu da değerli görüşlerini kaleme aldı.

Yine kadın basketbolunun önemli isimlerinden Esmeral Tunçluer'i EFSANELER ANLATIYOR köşemizde ağırlarken; EuroBasket 2021'e kalma başarısı gösteren A Milli Kadın Basketbol Takımımız Genel Menajeri Yasemin Horasan'la birlikte oyuncular Bahar Çağlar, Tuğçe Canıtez, Pelin Bilgiç ve Alperi Onar ile de röportajlar yaptık.

Kadın basketboluna büyük destek veren Herbalife Nutrition Genel Müdürü Ediz Haksal da bu özel sayımıza konuk oldu.

★★★

Murat Murathanoğlu ile Bilgin Gökberk HÜCUM RİBAUNDU'nda Türk, Avrupa basketbolu ile NBA'i kendilerine has üsluplarıyla masaya yatırdı. İkilinin sohbetini keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

★★★

Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, sarı lacivertlilerin yükselen formu üzerine çarpıcı açıklamalar yaparken, NBA'e de değindi. Yazarımız Petar Naumoski de EuroBasket Elemeleri'ne ve Türk Milli Takımı'nın başarısına ilişkin değerli görüşlerini paylaştı.

★★★

İMZA köşemizde ise daha önce NCAA'de boy gösteren basketbolcular; Bahçeşehir Kolejli Deniz Kılıçlı ile Tofaş'tan Alihan Demir'i konuk ettik.

★★★

Keyifli okumalar ve basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum