Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

02 Aralık 2020 - 11:55

Sevgili basketbolseverler, kapağında Anadolu Efes'in maestrosu Shane Larkin'in ay yıldızlı forma ile yer aldığı yeni sayımızı, Türk basketbolunun öncü ismi Yalçın Granit'e ithaf ediyoruz. Yalçın Ağabey'in hatırasını yaşatmak için hazırladığımız dosyamızda Aydın Örs, Murat Özyer ve Ali Granit veda yazılarını kaleme aldı. Murat Yosmaoğlu da EFSANELER ANLATIYOR köşemizde Yalçın Granit efsanesini anlattı.

★★★

Ufuk Sarıca'nın ardından göreve gelen Orhun Ene'nin talebeleri, EuroBasket 2022 elemelerinde ağırladığı Hırvatistan'a mağlup olurken, Hollanda engelini aşarak yarışa tutundu.

Kadın Milli Takımımız ise deplasmanda kaybettiği Sırbistan'a İstanbul'da da yenildi. Kadın basketboluna adını altın harflerle yazdıran, taraflı tarafsız tüm basketbolseverler tarafından sempati duyulan Birsel Vardarlı, dergimizdeki yazılarına ay yıldızlı kızların pek de parlak olmayan Sırbistan performansı ile başladı.

Kadın Milli Takımımızın önemli isimlerinden Galatasaraylı Pelin Bilgiç ile Oğulcan Çoksayar, Sırbistan maçının ardından bir röportaj yaptı.

★★★

Murat Murathanoğlu ile Bilgin Gökberk 'HÜCUM RİBAUNDU'nda Kokoskov'un Fenerbahçesi'nde yaşanan 'sancı'yı konuştu.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini de sarı lacivertli takımdaki değişimi ve EuroLeague'deki dengeleri yazdı. Yazarımız Petar Naumoski de pandemi döneminde Avrupa basketbolunu masaya yatırdı.

★★★

Türk basketbolunun geleceği olarak görülen Beşiktaşlı Alperen Şengün ve Bahçeşehir Koleji'nin ligimizi çok iyi bilen oyuncusu Josh Owens, İMZA formatımızda bu ayki konuklarımız oldu.

★★★

Kıyasıya mücadele örneğine sahne olan Kadınlar Federasyon Kupası'nda Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Emlak Konut'u ise ayrıca tebrik ediyoruz.

★★★

LeBron James önderliğindeki Los Angeles Lakers'ın son şampiyon apoletiyle boy göstereceği NBA'in yeni sezonu için ligin başat takımlarını yazarlarımız kaleme aldı.

Heyecanla beklenen NBA Draftı'nda ilk 10 sırada seçilen basketbolcuları, Bertan Erman tanıttı.

★★★

Basketbol dolu, sağlıklı günler ve keyifli okumalar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum