Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

04 Eylül 2020 - 13:46 - Güncelleme: 21 Eylül 2022 - 14:25

Sevgili basketbolseverler bu özel sayımızda NBA yıldızlarının eşsiz DURUŞ'unu kapağımıza taşıdık. Siyahi George Floyd'un boğularak öldürülmesinin üzerinden henüz 3 ay geçmişken, bu kez de Jacob Blake'in polisler tarafından katledilmesi sonrası ABD'li oyuncuların boykotu geldi. Milwaukee Bucks'ın, Orlando maçına çıkmaması ile ateşlenen fitil, Buble'daki diğer oyuncuların da destek vermesiyle bambaşka bir hâl aldı.

Oyuncular spor tarihinde emsali az görülmüş bir duruş sergiledi. NBA Play-off'larının önüne geçen bu mühim süreci Alp Ulagay'ın kaleminden okuyacaksınız.

Basketbolun kalbinin attığı NBA'de Bubble'a damgasını vuran 5'li; Damian Lillard, Devin Booker, Luka Doncic, T.J. Warren, Michael Porter Jr. dosyamızın kahramanları oldu.

22 sezon sonra play-off'u ıskalayan Spurs'ten yola çıkarak, NBA tarihinin en uzun play-off serilerini Barış Cevahir derledi.

Hakeem Olajuwon, Amiral David Robinson, Patrick Ewing, Dikembe Mutombo ve Alonzo Mourning'in yer aldığı NBA'in unutulmaz pivotlarının yer aldığı sayfalarımızı da keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

★★★

Türk basketboluna dönersek, Bandırma Basketbol'un parkelere veda ettiği tatsız günler yaşadık. Türk basketboluna kazandırdığı genç isimler ile yıllardır önemli bir misyonu üstlenen, parkelerin en samimi kulübüne veda etmenin hüznünü Ribaund Ailesi olarak bizler de yaşıyoruz.

Dergimizin kurulduğu ilk günden bu yana hep omuz omuza olduğumuz, aidiyet hissettiğimiz Bandırma Basketbol'u en yakın zamanda tekrar parkelerde görmek en büyük arzumuz. Başta Başkan Özkan Kılıç, sportif direktör Turgay Çataloluk ve genel menajer Turgay Zeytingöz olmak üzere, basketbolumuza kattıkları güzellikler için Bandırma’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz,

Basketbolumuzun efsanelerinden Petar Naumoski ise Bandırma'nın vedası ile birlikte yine NBA heyecanını kendine has şekilde yorumladı.

★★★

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, takımının yeni yapılanması ve NBA'deki play-off ateşine dair değerli fikirlerini okurlarımızla paylaştı.

Murat Murathanoğlu ve Bilgin Gökberk, HÜCUM RİBAUNDU'nda Türk, Avrupa ve ABD basketboluna yine kendi pencerelerinden baktı.

★★★

Bu sezon gençlere yönelen Burak Bıyıktay yönetimindeki Beşiktaş'ın yapılanmasını kaleme alan Bertan Erman; yeni sezon öncesi Darüşşafaka Tekfen Genel Menajeri Ahmet Eran ve Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile röportajlar yaptı.

★★★

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin en özel oyuncularından Çağla Nur Uzundurukan ile konuşan Oğulcan Çoksayar; TBL RÖPORTAJLARI kapsamında Balıkesir BŞB'nin önemli transferi Ogün Sevinç ve koç Mustafa Mavili'yi ağırladı.

★★★

Sağlıklı günlerde parkelerde buluşmak dileğiyle..

YORUMLAR

  • 0 Yorum