Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

12 Ekim 2019 - 08:46

Sevgili basketbolseverler bu sayımızı geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Türk basketbolunun değerli ismi İsmet Badem'e ithaf ediyoruz... İsmet Badem'in geçen yıl yazdığı son yazısını sayfalarımıza taşırken, onsuz geçen 1 yılı oğlu Burçin Badem anlattı. İsmet Ağabey'i 1. ölüm yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

★★★

Çin'de gerçekleşen Dünya Kupası'ndan buruk dönen A Milli Takımımız, 'Olimpiyat elemeleri oynama' tesellisiyle yetindi. İspanya'nın şampiyon olduğu turnuvayı Ribaund Dergisi olarak yerinde takip ederken, Dünya Kupası dosyamızı ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. Basketbolumuzun kanaat önderleri Aydın Örs ve Çetin Yılmaz da Türk Milli Takımı'nın performansının yanı sıra, genç jenerasyonlarımıza ilişkin değerli görüşlerini bizlerle paylaştı.

★★★

Kapak konumuz uzun bir aradan sonra 'Perde' diyecek THY EuroLeague'in yıldızları oldu. Bu sezonun en ses getiren transferlerini yapan Barcelona'yı Murat Murathanoğlu kaleme alırken, tüm ekiplerin detaylı analizini arkadaşımız Levent Leventci yaptı. Dosyanın bonusu
olarak Chris Singleton, Bryant Dunston, Nando De Colo ve Derrick Willams ile özel röportajlarımızın olduğunu da ekleyelim.

★★★

Yine Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun karşı karşıya geldiği bir finali geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı Kupası da Efes'in oldu. Bu önemli karşılaşmayı ise zaferin kahramanı Ergin Ataman okurlarımız için yazdı. Ergin Ataman ve Efes'le birlikte, Fenerbahçe'yi de mücadelesi için tebrik ediyoruz.

★★★

Efes ve kupa demişken, lacivert beyazlıların efsanesi Petar Naumoski, klasikleşen 'Nostalji' köşesinde basketbolumuzun ilk Avrupa Kupası'nı, Koraç'ı anlattı. Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ile '5 Soru 5 Cevap' sezonumuzu açtığımızın müjdesini de
vermek isterim. Gherardini ile alışıla geldiği üzere Fenerbahçe ve EuroLeague'i konuştuk.

★★★

Yeni sezonun start aldığı Basketbol Süper Ligi'ni de unutmadık... Bertan Erman, takımlarımızın analizlerini içeren ve Kartal Özmızrak röportajının da yer aldığı bir dosya hazırladı. Galatasaray Doğa Sigorta ve Bahçeşehir Koleji'nin kurmaylarıyla da yeni sezon öncesi özel röportajlar gerçekleştirdik. Ayrıca ilk kez düzenlenen ve tam not alan BSL Pazarlama Zirvesi'ni de Infront Genel Müdürü Ender Uslu'nun yorumuyla okuyacağınızı belirtelim.

★★★

MHK Başkanı Recep Ankaralı değerli görüşlerini yine bizlerle paylaşırken, 5 Ekim'de başlayacak BGL'yi ise son şampiyon TEKSÜT Bandırma'nın Koçu Engin Kömeç ile konuştuğumuzu da ekleyelim. Basketbol dolu günler ve keyifli okumalar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum