Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

11 Eylül 2019 - 11:58

Sevgili basketbolseverler eylül sayımızı, ölümünün 1. yıldönümünde andığımız Türk basketbolu ve Beşiktaş'ın önemli oyuncusu, dergimizin ağabeylerinden rahmetli Battal
Durusel'e ithaf ediyoruz. Battal Durusel'le dostlukları yarım asrı aşan Fehmi Sadıkoğlu da takım arkadaşına özlemini dergimizin sayfalarına yansıttı. Işıklar içinde uyu Battal Ağabey...

★★★

Bu ayki kapak konumuzu Çin'deki Dünya Kupası'nda bizi temsil edecek 12 Dev Adam'a ayırdık... Takımımızın ilk 5'i Scottie Wilbekin, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Ersan İlyasova
ve Semih Erden'i kapağımıza taşırken, milli oyuncularımızla özel röportajlar da gerçekleştirdik.

★★★

Yine 2019 Dünya Kupası'nda 8 grupta 32 takımın detaylı analizlerine yer verdiğimiz bu sayıda, Dünya Kupası'nın en unutulmaz takımlarını ise Murat Murathanoğlu, Kerem Tunçeri, Alp Ulagay, Fatih Saboviç ve Levent Leventci kaleme aldı.

★★★

Unutulmaz milli takımlara yer verirken, Potanın Perileri'nin EuroBasket 2011'deki eşsiz performansını da pas geçmedik. Türk basketbolunun önemli isimlerinden, Altyapı Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Zeynepgül Ene Hocamız, Avrupa İkincisi olarak bir ilki başaran Potanın Perileri'nin o önemli performansını kaleme aldı.

★★★

Son dönemde uluslararası arenada yönetmedik final bırakmayan Türk hakemlerinin dominasyonunu ise TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı değerli ağabeyimiz Recep Ankaralı ile masaya yatırdık. Türk takımlarının olmadığı tüm finallerde Türk hakemlerinin parkeye çıktığını anlatan Recep Ankaralı, sezon boyunca değerli yorumlarını Ribaund okurlarıyla paylaşayacak.

★★★

Türk basketbolunun öz kaynak düzenine özel önem veren Ribaund'da altyapı konusunda ülkemizin önemli basketbol insanlarından Erdal Bibo da yer alacak. Anadolu Efes Altyapı Koordinatörü Erdal Bibo, özkaynak düzenine ilişkin görüşleriyle bizimle olacak.

★★★

Ribaund Ailesi olarak; 12 Dev Adam'a Çin yolculuğunda başarılar dileriz. Turnuva boyunca başta sosyal medya hesaplarımız ve internet sitemizde, şampiyona ardından da dergimizde A Milli Takım’a dair Dünya Kupası'ndaki en taze haber ve içerikleri, Çin’deki ekibimiz aracılığıyla Türkiye’ye ileteceğiz.

★★★

Basketbol ve sevgiyle kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum