Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

10 Ağustos 2019 - 09:13

Sevgili basketbolseverler bu sayımızı geçen yıl aramızdan ayrılan Türk basketbolunun en önemli isimlerinden ve dergimizin yazarlarından Doğan Hakyemez'e ithaf ediyoruz. Doğan Ağabey'in aramızdan ayrılışının 1. yılında dergimize yazdığı son yazısının yanı sıra; kızı Burcu Hakyemez Dal ile can dostu Aydın Örs Hocamızın da özlemlerini ifade etmelerine aracı olduk. Işıklar içinde uyu Doğan Ağabey...

★★★

Dergimizin kapağında hem Avrupa, hem de Amerika'da bu yazın en çok ses getiren transferlerine yer verdik. EuroLeague dosyamızda Fenerbahçe Beko'nun De Colo ile Barcelona'nın Mirotic transferleri öne çıkarken; NBA'de Clippers'ın Kawhi, Lakers'ın
Anthony Davis ve Brooklyn'in Kevin Durant hamleleri taşları yerinden oynattı. EuroLeague cephesini Levent Leventci, NBA tarafını ise Ali Konaviç kaleme aldı.

★★★

İspanya'da sonu hüsranla biten Dünya Kupası'nın izlerini silmek için EuroBasket'te parkeye çıkan Potanın Perileri grup sonuncusu olarak hepimizi üzdü. Ribaund olarak ay yıldızlıların
Niş'teki maçlarını yerinde takip ederken, millilerin performansındaki bu düşüşü masaya yatırmasını ise Cem Akdağ Hocamızdan istedik.

★★★

Kadın basketbolunun en önemli isimlerinden Birsel Vardarlı ile veda röportajını yapan Oğulcan Çoksayar, Fenerbahçe Kadın Takımı'nın transferdeki şovunu da kaleme aldı.

★★★

Arkadaşımız Bertan Erman ise Çin'deki Dünya Kupası'nda güzel işler yapacağına yürekten inandığımız A Milli Takım Koçu Ufuk Sarıca ile çok samimi bir sohbet gerçekleştirdi, hâliyle Pınar Karşıyaka da konuşuldu...

★★★

Basketbolun altyapısına yaptığı yatırımlar ile taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran Bandırma İhtisas, yoluna Teksüt Bandırma BK olarak devam edecek. Bu önemli iş birliğini basketbolumuzun gelişimi adına çok değerli buluyor, Ribaund Ailesi olarak Teksüt Bandırma'ya başarılar diliyoruz.

★★★

Petar Naumoski tarihe 'Arislilerin tribün terörüyle' geçen 1993'teki Efes Pilsen - Aris Saporta Kupası Finali'ni çarpıcı bir dille anlatırken, CSO Voluntari ile anlaşan Şemsettin Baş da Romanya öncesi dergimizin sorularını yanıtladı.

★★★

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlattığı 1919'un yüzüncü yılına ithafen P&G'nin Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği 'Gençlik 100 Yaşında' projesine sayfalarımızda yer vermenin kıvancını yaşarken, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da içtenlikle kutluyorum. Basketbol dolu günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum