Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

08 Haziran 2019 - 10:05

Sevgili basketbolseverler, Türk basketbolu adına tarihi bir ayı geride bıraktık. Dile kolay Avrupa'nın 1 numaralı kupasının ilk 4'ü arasına iki Türk takımı ile girmek...

19 Mayıs gibi anlamlı bir günde kupayı kaldıramayarak, bayramı buruk kutlasak da.. Türk basketbolu adına yaşanan sportif devrimin kıvancını yaşıyor, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu tebrik ediyoruz.

İspanya'daki bu önemli organizasyonu Fatih Saboviç kaleme alırken, Maurizo Gherardini ve Petar Naumoski de Final Four üzerine değerli görüşlerini paylaştı. Arkadaşımız Oğulcan Çoksayar'ın, Doğuş Balbay ve Guduric ile özel röportajlar yaptığını da ekleyelim.

★★★

Bu ayın kapak konusunu ise Türkiye Basketbol Ligi'nin Final Fouru'na ayırdık! Ufukta İspanya'nın rövanşı görünse de, büyük heyecana sahne olacak Anadolu Efes-Galatasaray Doğa Sigorta ile Fenerbahçe Beko-Tofaş eşleşmeşlerini ve çeyrek final serilerini Levent Leventçi yorumladı.

★★★

Klasikleşen ayın dosyasında, bu kez NBA'in süper yıldızlarına yer verdik. Yazarlarımız, bu sezona damga vuran, Giannis Antetokounmpo, James Harden, Kevin Durant, LeBron James ve Vince Carter ile Toronto'ya unutulmaz bir sezon yaşatan Kawhi Leonard'ın basketbol hikâyesini kaleme aldı. NBA'de bu sezon talihsiz serüvenler dizisi yaşayan Boston'ın 4 Yapraklı Yoncası'nın, sakatlıklarla imtihanını da sayfalarımızda yer aldı.

★★★

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'nin 14. şampiyonluğu ise bir rekor olarak Türk basketbol tarihine yazıldı. Şampiyon sarı lacivertli kızları ve finalist Çukurova Basketbol'u canı gönülden tebrik ediyoruz.

Ay sonunda Sırbistan ve Letonya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek Potanın Perileri'nin hazırlık kampını koç Ceyhun Yıldızoğlu ile konuştuk.

★★★

Türk basketbolunun göz bebeği Basketbol Gençler Ligi'nin Dörtlü Finali Sinan Erdem Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Şampiyon Banvit başta olmak üzere finalist Anadolu Efes, 3. Fenerbahçe Beko ve Pınar Karşıyaka'nın altyapıya verdikleri önemi, basketbolumuzun gelişimi adına oldukça değerli görüyoruz. Son derece profesyonel bir organizasyonla gençlerimizi, Süper Lig seviyesine hazırlayan Basketbol Federasyonu da büyük bir alkışı hak ediyor.

TBF'nin davetlisi olarak BGL'yi takip eden, Türk basketbolunun bir dönemine damga vuran Larry Richard ve Pete Williams ile arkadaşımız Bertan Erman oldukça keyifli bir röportaj gerçekleştirdiğini de ekleyelim.

★★★

Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum