Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

05 Nisan 2019 - 09:15

Sevgili basketbolseverler, Ribaund ekibi olarak yine keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz bir dergi hazırladık.

***

Nisan ayı kapağımızda THY Euro- League'de son 8'e ilk 4 sıradan kalan, temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ile birlikte CSKA Moskova ve Real Madrid'in 'elleri yanan' yıldızları Sloukas, Larkin, Higgins ve Llull'ün bu sezonki performanslarını 'Alev Alev' dosyamızla masaya yatırdık.

***

Çin'deki Dünya Kupası'nda ABD, Çekya ve Japonya ile aynı grupta yer alan 12 Dev Adam'ın şansı üzerine başta Aydın Örs olmak üzere Türk basketbolunun ve milli takımımızın kurmaylarının görüşlerini aktardık.

***

Dergimizin birbirinden önemli yazarları Fenerbahçe Beko Menajeri Maurizio Gherardini, Petar Naumoski ve Coşkun Teziç de bu sayımıza yazılarıyla katkı verdi.

*** 

Türk basketbolunun unutulmaz ikilileri dosyamızda; Vesely-Udoh, Arroyo-Bonsu, Rivers-Griffith, Naumoski-Tamer Oyguç ve Orhun Ene-Harun Erdenay'ı yazarlarımız kaleme
alırken, değerli ağabeylerim Orhun Ene ve Harun Erdenay ile keyifli bir röportaj yaptık.

***

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Kadınlar Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'nin Fransız koçu Valerie Garnier ve oyuncu Ayşe Cora ile dergimizin editörü Oğulcan Çoksayar
bir araya geldi.

***

Bu sezon da güzel işlere imza atan Süper Lig'in özel takımlarından Gaziantep'in başarılı menajeri Boray Dai'yi 5 Soru 5 Cevap formatımızda ağırlarken, Banvit'in 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel 'Bandırma Vefa Tribünü' yemeği de dergimizde yer aldı.

***

Klasikleşen Sahne Gençlerin köşemizde ise başta Basketbol Gençler Ligi (BGL) olmak üzere 12 Dev Adam Basketbol Okulları'na (12 DABO) ilişkin güncel haberlere yer verdik.

***

NBA'de ise Golden State Mimarı Steve Kerr'in başarıları ile Joel Embiid'in sıra dışı hikâyesini ekip arkadaşımız Kuzey Kılıç kaleme aldı.

***

THY EuroLeaugue’de Final Four'a iki takımla katılacağımız günlerin umuduyla, basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum