Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

04 Mart 2019 - 09:29

Sevgili basketbolseverler yine beğeneceğinizi düşündüğümüz bir sayıyla karşınızdayız...

***

Bu sayımızda kapak konumuz Fenerbahçe Beko ile 10, toplamda ise 41. kupasını kaldıran değerli koç Zeljko Obradoviç oldu. 5 Soru 5 Cevap köşemizde ağırladığımız Obradovic'in
başarısının sırrını arkadaşımız Fatih Saboviç kaleme alırken; Aydın Örs, Petar Naumoski ve Sinan Güler gibi isimlerden de Sırp koç için görüş aldık.

Çin biletini Karadağ maçı sonrası cebine koyan 12 Dev Adam'ın Ankara'daki Slovenya gaibiyeti ve Tenerife'deki İspanya karşılaşmalarını yerinde takip ederken, koç Ufuk Sarıca ve Sinan Güler ile dönüş uçağında röportaj yapma imkanımız oldu. Sinan’la milli takımın yanında Fenerbahçe ile birlikte kariyer hedefleri üzerine röportaj gerçekleştirdik.

Maurizio Gherardini ile de Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası zaferinin yanında Avrupa ve Amerika basketbolu üzerine konuştuk.

***

Süper Lig dosyamızda bu kez 'pivot'larımızı ağırladık... Ligimizin birbirinden önemli pota altı oyuncuları Dunston, Stimac, Buva, Eric ve Marei'nin bu sezonki performanslarını yazarlarımız değerlendirirken, ligimizin ve Avrupa'nın en değerli uzunlarından Vesely'nin sakatlığına ve bu sezonki eşsiz performansına Murat Murathanoğlu Ağabeyimiz ayrıca değindi...

Ribaund Ailesi olarak bizim için en özel kulüplerden Banvit'in 'Vefa Tribünü' ile efsane koç Aydın Örs'ü ağırlaması da sayfalarımızda yer buldu.

***

Altyapı Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Zeynepgül Ene ise kızlarımızın basketbol geleceğine ilişkin yapılan planları anlatırken, Basketbol Gençler Ligi ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın (12 DABO) yer aldığı "Sahne Gençler'in" köşemiz vazgeçilmezimiz oldu.

***

THY EuroLeague'in güç sıralamasını hazırlayan arkadaşımız Bertan Erman, EuroLeague'de bu sezon hayal kırıklığı yaratan 5 oyuncunun düşük performansını da masaya yatırdı.

***

Sezonun en büyük şovuna sahne olan NBA'de, All Star'ı tüm detaylarıyla sizlere aktarırken, ekibimizden Kuzey Kılıç, Zion Williamson ve Nicola Jokic'i yazdı.

***

Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum