Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

03 Şubat 2019 - 10:35

Sevgili basketbolseverler, Ribaund Dergisi olarak yine dolu dolu bir sayıyla karşınıza çıkmanın sevincini yaşıyoruz...

Bu ayki kapak çalışmamızı NBA'in Batı'sına damga vuran ve kırılmadık rekor bırakmayan Houston Rockets'ın süper yıldızı James Harden ile Dallas Mavericks'in EuroLeague patentli çaylağı Luka Doncic'e ayırdık. İkilinin bu sezonki performanslarının yanında, istatistiksel bilgiler ve birbirinden önemli isimlerin yorumlarıyla sizler için dolu dolu bir dosya hazırladık.
Yine NBA ile devam edersek, milyar dolarlık yapının ekonomisini Yavuz Çandır kaleme aldı.

★★★

Süper Lig'e gelirsek... Klasikleşen dosyamızda bu kez ligimizin önemli hücum silahları Nicolo Melli, Andy Rautins, Sammy Mejia, Sylven Landesberg ve Jason Rich'in bu sezonki performanslarını yazarlarımız masaya yatırdı.

Sakarya'dan sonra Darüşşafaka Tekfen'de yolları kesişen Selçuk Ernak Hocamızla, Toney Douglas'ın samimi açıklamalar yaptığı röportajı arkadaşımız Levent Leventçi gerçekleştirdi.
Geçen ay Ribaund ailesine katılan Fenerbahçe Beko'nun Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Süper Lig'e hızlı bir giriş yapan Bahçeşehir Koleji'nin koçu Stefanos Dedas ile '5 Soru 5 Cevap' formatımızda düşüncelerini okurlarımızla paylaştı.

Sahne Gençlerin köşemizde, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun büyük önem verdiği, Basketbol Gençler Ligi'nin İstanbul'da 22-24 Ocak tarihlerinde gerçekleşen 'Gelişim Kampı' sayfalarımızda yer buldu. BGL'nin genç basketbolcular için nasıl büyük bir şans olduğu, bu etkinlikte tekrar gözler önüne serildi.

Yine bu köşede 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Doğu Anadolu bölgesinde görev yapan iki koçu Burak Sefa Kırmızıaltın (Van-Erciş) ve Zülfü Pınar'ı (Tunceli) ağırladık.

★★★

Editörümüz Oğulcan Çoksayar, Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarının, Süper Lig hedeflerine ilişkin 'Yükselme' isimli bir dosya hazırladı. Bu dosyada özellikle Cenk Akyol röportajının ilginizi çekeceğini düşünüyorum.

★★★

THY EuroLeague de unutulmadı. Başta temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Tekfen olmak üzere, tüm takımların 2019 performanslarını Bertan Erman hazırladı.

★★★

Son olarak her sayımızda artan ilginiz için basketbol camiasına teşekkür ediyor, ben ve ekibimin büyük bir titizlikle, Ribaund'un daha da iyi olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımızı belirtmek isterim. Basketbol dolu günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum