Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Olduramadık

01 Ekim 2018 - 11:18

2018 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na madalya ve Olimpiyat Oyunları hayalleriyle başlayan Potanın Perileri, beklenmeyen mağlubiyetlerle turnuvaya erken veda etti… Format değişikliğinden yararlanacak millilerin şimdiki hedefi ise FIBA Olimpiyat Elemesi Turnuvası olacak...
 
İspanya'da ay yıldızlı kızlardan beklediğimiz Peri Masalı, bir nevi kâbusa dönüştü. Grubun zayıf halkası Arjantin önünde alınan galibiyetten sonra Nijerya şokuyla sarsılan milliler, Avustralya ve Fransa karşısında da pek bir varlık gösteremedi. Tek teselli 2020 Rİo Olimpiyatları şansımızın devam etmesi oldu. 
 
Turnuvaya dönersek... Perilerin Tenerife’deki ilk rakibi Arjantin’di. Grupta sürpriz kovalayan Latin Amerika ekibi, millilerimize karşı direnebilecek bir takım sayılmazdı. Beklentilerin karşılandığı, Bahar ve Tilbe’nin iy iş çıkarttığı mücadeleden 63-37 galip ayrılan Potanın Perileri, en azından başlangıcı masalsı yapmıştı.
 
İlk büyük sarsıntıyı ise bir gün sonra yaşayacaktık... Rakip şampiyona öncesi test maçına çıkıp, 38 sayı fark atarak moral depoladığımız Nijerya’ydı. Ne var ki hazırlık maçında karşılaştığımız Nijerya’dan da bizim kızlardan da eser yoktu. Sarah Ogoke’nin 21 sayı ürettiği mücadelede, Nijerya’nın ne yaptığını bilen görüntüsü Perileri panik havasına sokmayı başarmıştı. 

Öte yandan turnuva boyunca boyalı alandaki tüm sorumluluğunun Hollingsworth’un omuzlarına yüklenmesi, takım içindeki çarkların dönmesine engel oluyordu. Hâl böyleyken Quanitra’nın faul problemi yaşadığı dakikalarda pota altındaki tüm etkinliğimizi kaybetmek kaçınılmazdı. Maç sonu skorbordda ise ay yıldızlılar için belki de sonraki maçlarıın da özeti duruyordu: 68-74.
 
Yaşanan büyük moral kaybının ardından grubun, hatta belki de şampiyonanın en büyük favorileri arasında yer alan Avustralya ile karşı karşıya gelen Perileri, bu sınavda ateşten gömleğin beklediği herkesin malumuydu. Nijerya karşısında alınan yenilginin ardından kırılgan bir durumda olan millerimiz, turnuvaya damga vuran Liz Cambage’in önderliğindeki Avustralya’ya 90-64 mağlup olmaktan kurtulamadı. 

Periler'i girdiği karanlık tünelden çıkarmak için turnuvanın en büyük favorilerinden Fransa karşısında minik bir mucize gerekiyordu. Ki o da olmadı...

Türk basketboluna pek de yabancı sayılmayan Valerie Garnier ve öğrencileri, Hollingsworth’e erken fauller aldırarak, oyun direncimizi henüz maçın başında kırmayı başardı. Fransızlar maçı 78-61 kazanarak şampiyonadaki madalya hayalimizi de suya düşürdü. Madalya umuduyla çıktığımız yolda, çeyrek final bile göremeden dönmek olsa olsa hayal kırıklığı olarak nitelendirilebilirdi.

Olimpiyatlar Oyunları’na katılma şansının format değişimiyle devam etmesinin ardından Periler, yüzünü 2019 Avrupa Şampiyonası'na çevirdi...
 
KÜRSÜ
1- ABD
2- Avustralya
3- İspanya

PERİLER'İN LİDERLERİ
SAYI: Quanitra Hollingsworth 12.0
ASİST: Işıl Alben 5.3
RİBAUND: Quanitra Hollingsworth 6.3
BLOK: Quanitra Hollingsworth 1.5
TOP ÇALMA: Ayşe Cora 1.5
VERİMLİLİK: Quanitra Hollingsworth 14.3
 
PERİLER'İN TAKIM İSTATİSTİKLERİ
SAYI: 64.0
ASİST: 16.5
RİBAUND: 39.0
BLOK: 2.8
TOP ÇALMA: 6.5

YORUMLAR

  • 0 Yorum