Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Hatay bu kupayı sevdi

01 Kasım 2018 - 11:33

26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe’yi farklı deviren Hataylı oyuncuların ellerinde yükseldi. Galibiyet için her şeyini ortaya koyan Hatay’ın Melekleri, bu kupayı bir yıllık aradan sonra tekrar kucakladı.

26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kimin müzesine götüreceğini belirleyecek mücadelede, Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası’nı kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler koç değişiminden sonra yakaladıkları ivmeyi bir kupa daha kazanarak sürdürme planları yaparken, Hatay’ın Melekleri ise bir yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın yeniden ellerinde yükselmesinin hayallerini kuruyordu…

TAKIMLAR HAZIR DEĞİLDİ AMA…

Dev mücadele öncesinde Hatay ekibinin en büyük kozu son WBA şampiyonu Seattle Storm’un bir parçası olan Courtney Lynne Paris olarak göze çarparken, bir diğer tehlike arz eden ismi de karşılaşma sonunda MVP seçilecek Hind Ben Abdelkader’di.

Geçen sezon Valerie Garnier’in gelişiyle birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen Fenerbahçe’de ise kaptan Birsel ve ABD’li pivot Kia Vaughan öne çıkan isimlerdi. Her iki ekip de kozlarını paylaşacağı mücadele öncesi verdikleri demeçlerde, sezona henüz hazır olmadıklarını dile getiriyordu. Nitekim karşılaşma başladığında daha hazır görüntü çizen takımın kupayı müzesine götüreceği gerçeği bizleri kucaklıyordu.

DIŞ ATIŞLAR FARK YARATTI

Karşılaşmaya Courtney Lynne Paris’in pota altındaki etkili oyunuyla gelişen hücumda Merve Aydın’ın elinden bulduğu sayılarla başlayan Hatay’ın Melekleri, bu başlangıçla “boyalı bölgenin hâkimi ben olacağım” mesajını vermişti. Fenerbahçe’nin boyalı alandaki iki silahı Verameyenka ve Vaughan’ın müsabakaya rakip pivotlara nazaran etkisiz başlaması Hatay’ın elini güçlendiren bir diğer unsurdu. Pota altındaki etkinliğini özellikle Hind Ben Abdelkader’in dış atışlarıyla pekiştiren Hataylı kızlar ilk çeyreği 16-11 önde geçti.

BEN ABDELKADER SEYRİ DEĞİŞTİRDİ

Dişe diş bir mücadeleye sahne olan ikinci çeyrekte dış atış problemine Ayşe Cora ve kaptan Birsel ile çözüm bulan Fenerbahçe, Hatay’ın farkı açmasını bir nebze de olsa engellerken, ilk devreyi Fenerbahçe 28-25 mağlup tamamladı.

Üçüncü onda, Hind Ben Abdelkader’in giderek artan skor katkısıyla rüzgârı arkasına alan Hatay’ın Melekleri, ribaund mücadelelerinde de üstünlüğü ele alınca, karşılaşmayı takip eden herkesi “maç erken mi kopuyor?” düşüncesi sardı. Ama Fenerbahçe, Sottana’nın çabası ve Tilbe’nin periyot sonunda bulduğu üçlük ile kupanın elden kayıp gitmesini 10 dakika daha erteledi ve final çeyreğine Hatay ekibi 43-37 önde girdi.

KAZANMA KARAKTERİ

Kupanın sahibinin belirleneceği son çeyreğe fırtına gibi başlayan Hatay farkı iyice açmaya başlarken Fenerbahçe, hızlı hücumlarda Sottana’nın elinden bulduğu sayılarla rakibini durdurmayı denedi. Ancak Hatay’ın Melekleri, savunma anlamında çöken sarı lacivertliler karşısında farkı çift hanelere kadar yükseltti.

Hatay ekibinin başantrenörü Aikaterini Chatzidak’in maç öncesinde kullandığı, “Takımım daha hazır değil; ama kazanmak için oyuncularımın karakterine çok güveniyorum” ifadeleri parkede adeta vücut buldu. Hatay Büyükşehir Belediyespor, Adana’da oynanan karşılaşmada Valerie Garnier’in öğrencilerine adeta göz açtırmayarak 61-47’lik skorla kupaya uzanan taraf oldu. Bu zaferle birlikte Hatay ekibi Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı ikinci defa müzesine götürmenin keyfini yaşadı.

MVP:

Hind Ben Abdelkader (Hatay BŞB)

Sayı: 21
Asist: 2
Ribaund: 3


MAÇIN EN SKORERİ:

Hind Ben Abdelkader 21 sayı (Hatay BŞB)


MAÇIN EN ÇOK RİBAUND ALAN İSMİ:

Courtney Lynne Paris 19 ribaund (Hatay BŞB)

 

MAÇIN EN ÇOK ASİST YAPAN İSMİ:

Birsel Vardarlı Demirmen 7 asist (Fenerbahçe)

YORUMLAR

  • 0 Yorum