Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


El ele Avrupa'ya

01 Mart 2021 - 13:31

EuroBasket Elemeleri'nde sahne alan Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız, İstanbul'daki sonuçlarla hedeflerine ulaştı. Ay yıldızlı kızlarımız, köklü geleneği sürdürerek turnuva vizesi alırken, Erkek Milli Takımımız ise sıkıntılı başladığı elemeleri tur bileti ile noktalamayı başardı.

Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız FIBA Avrupa Şampiyonası vizesini cebine koyarak önemli bir başarının altına imza attı.

FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 9 grupta oynanan müsabakalarla
tamamlandı. Periler, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Sırbistan,
Litvanya ve Arnavutluk ile E Grubu’nda mücadele etti.

Arnavutluk’un organizasyondan çekilmesinin ardından E Grubu’nda üç takım yer aldı. Ay yıldızlılarımız grubunda oynadığı karşılaşmalarda Litvanya’yı 74-51 ve 67-55’lik skorlarla mağlup ederken, Sırbistan’a ise 59-56 ve 83-76’lık skorlarla kaybetti.

A Kadın Milli Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. Ay yıldızlılar, 9 grubun birincilerinin yanı sıra en iyi 5 grubun ikincisi arasında yer alarak, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

KÖTÜ BAŞLADI İYİ BİTTİ

A Erkek Milli Takımımız ise, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Hırvatistan,
Hollanda ve İsveç ile D Grubu’nda mücadele etti. Millilerimiz; Covid-19 nedeniyle fanus düzeninde Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde parkeye çıktı. Ay yıldızlılar, oynadığı beşinci müsabakada İsveç’i 88-80’lik skorla yendi. Bu grubun diğer maçında ise Hollanda, Hırvatistan’ı 65-57’lik skorla geçti.

Tüm şartlar milliler için bir araya gelince ay yıldızlılar, 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında
Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.

A Erkek Milli Takımımız, grubun son maçında ise Hırvatistan’ı 84-78’lik skorla devirerek
kötü başladığı elemeleri görkemli bir son ile noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum