Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Dikenli yol

01 Eylül 2022 - 15:04

2023 Dünya Kupası'na katılmak adına önemli sınavlara çıkan Devler, Letonya'ya deplasmanda farklı yenilirken, Sinan Erdem'de ağırladığımız Sırbistan'a karşı son çeyrek maça ortak olsak da mağlup olmaktan kurtulamadı. Tatsız eleme maçlarını ardında bırakan ay yıldızlılar, gözünü EuroBasket'e çevirdi...
 
Ergin Ataman ile ilk resmi sınavlarına 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. turunda çıkan 12 Dev Adam, Letonya ve Sırbistan'a yenilmekten kurtulamadı.  
 
Letonya karşısında Riga'da 111-85 ile sarsılan ay yıldızlılar, Sinan Erdem'de Sırbistan karşısında da Jokic karşısında çaresiz kalıp, bir ara 21 sayı (31-52) geriye düştüğü maça ortak oldu. 72-72'ye gelen mücadelenin son bölümünde 7-0'lık seriye engel olamayan Türkriye, parkeden 79-72'lik skorla mağlup ayrılırken Dünya Kupası şansını da ateşe attı...
 
Letonya'da taraftarların müthiş baskı oluşturduğu karşılaşmaya Ercan Osmani’nin perimetre gerisi isabetleriyle iyi başlayan 12 Dev Adam, ilk 3 dakikayı 9-3 ile geçti geçmesine; ama sert savunma yapan Letonya, Porzingis ve Bertans'ın skorer oyunuyla çeyreği 31-20 ile geçti. 
 
İkinci periyoda 7-0'lık seriyle başlayan Letonya, geçiş oyunlarındaki becerisi ve yüksek yüzdeli şutlarını sürdürürek odaya 56-47 ile girdi.
 
İkinci yarıda oyun disiplininden tamamen kopan Türkiye, Leton savunmasını aşamadı. Seyircisinin de müthiş desteğiyle hücumda sazı eline alan Letonya, tamamen hâkimi olduğu maçı 111-85 ile çok rahat kazandı. Ev sahibinin işi abartıp dış atışlardan tam 20 isabet bulduğunu da ekleyelim. 
 
Riga'da özellikle savunmada S.O.S veren ay yıldızlılar, 3 gün sonra Sinan Erdem'de Sırplarla karşılaşacaktı... İstanbul'a Jokic, Micic, Lucic ve Guduric gibi etkili silahlarıyla gelen Sırbistan'a bunlar yetmemiş olacak ki; tenis dünya 1 numarası Novak Djokovic'i bile saha kenarına getirmişlerdi! 
 
Mücadelenin ilk yarısı Letonya maçını getirdi akıllara, bir farkla... Bu kez pota altında Porzingis değil daha beteri Jokic vardı. İlk çeyrek 11-26, ikincisi ise 28-47'ydi. Mücadelenin ikinci yarısına da isteki başlayan konuk ekip bulduğu kolay basketler ile farkı 21 sayıya (31-52) kadar çıkarırken akıllarda yine Riga'daki bozgun vardı... 
 
Bu çeyrekteki tempolu oyun ve savunmadaki yardımlaşmanın (Jokic'e karşı) meyvelerini aldı ve son çeyreğe 65-55 ile girerken, tribündeki taraftarlara da 'acaba' dedi. 
 
Seyircinin desteğini arkasına alan Türkiye, Cedi Osman'ın peş peşe kaydettiği basketlerle, son üç dakikada skorda dengeyi sağladı. 72-72! Kalan bölümde Sırpların hücum faul tuzağına düşen ay yıldızlılar, son bölümde Sırbistan’ın 7-0’lık serisine engel olamadı ve sahadan 79-72 mağlup ayrıldı. 
 
Özetin özetine gelirsek takımda güçlü bir savunmacı ve oyun kurucu eksikliği takımımızı güçlü ekipler karşısında epey zorladı... Artık ay yıldızlılara düşen Dünya Kupası'ndaki tatsız süreci unutup, EuroBasket'e kilitlenmek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum