Fehmi Sadıkoğlu

Fehmi Sadıkoğlu


Lokomotif

14 Kasım 2023 - 14:16

Avrupa'da ve ülkemizde ligin lokomotifi Fenerbahçe Alagöz bu sezon da bıraktığı yerden galibiyetlerine devam ediyor. 

Kadınlar EuroLeague ve Süper Kupa Şampiyonu apoletli Fenerbahçe Alagöz için bu sezonki en büyük değişiklik teknik patron konusunda oldu... Koç Markovic yerine Valerie Garnier ile sezona başlandı. Hem yeni oyuncular hem eskiler ligin en iyileri idi. Avrupa maçlarında Valencia ve Stadium karşısında da üstündüler ama özellikle LDLC Asvel’in karşısında hem de deplasmanda çok üstün oynadılar. Anderson top kapmalardaki başarısı ile maçın, hemen başta kopmasını sağlamıştı. Colier, Meesseman, McBride, Milic gibi tecrübeli oyunculara Asvel’in fazla direnmesi beklenemezdi öyle de oldu. Bu sezon benim gördüğüm, Anderson ile takımın bir tık daha agresif oluşu...  

Fenerbahçe için söyleyeceğim diğer bir şey de takım disiplini ve ülkemizin kadın basketbolundaki lokomotifi olması... Son yıllarda kadın basketbolundaki düşüşe direnen birkaç takımın başında bulunuyor sarı lacivertliler... Hem idari hem de oyun bakımından disiplinleri onların en iyi olmasını sağlamıştı... Bunu hak ederek başardılar... Fenerbahçeli kızları yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Gelelim Çukurova Basketbol'a... Takımı yeni teslim alan koç Olcay Orak yönetimindeki Çukurova Basketbol Mersin'de bir diğer önemli kulübümüz. Onlar da son dönemde basketbola yatırım yapması ve EuroLeague'deki mücadelesiyle ilgi çekiyor. Bu yıl yine çok güçlüler! Iagupova, Hollingsworth, Elizabeth Williams, Laura Cornelius gibi tecrübeli oyunculara sahipler... Bana göre de hâlihazırda ülkemizin ikinci güçlü kadrosu durumundalar. 

Diğer kulüplerimiz, Fenerbahçe ve ÇBK'ya göre daha mütevazı bütçelere sahip olduklarından Türkiye Ligi'ndeki final ve EuroLeague Final Four'u için en büyük adaylar yine bu ikili olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum