Fehmi Sadıkoğlu

Fehmi Sadıkoğlu


Beşiktaş Alimpijevic ile başka!

01 Aralık 2023 - 14:44

"Kısıtlı kadrosuyla iyi işler çıkaran Alimpijevic'in Kartalı özellikle savunmada çok etkili. Türk oyunculara yeterli zamanı verip bütün takımı formda tutmayı başaran koç, her maça iddialı çıkan bir Beşiktaş oluşturdu."

Süper Lig'deki Karşıyaka mağlubiyetini bir kenara bırakıp EuroCup'taki Paris galibiyeti ile başlayalım... Yıllardır Beşiktaş basketboluna birçok oyuncu gelip geçmiştir. Ama bu takımdaşlık bu savunma sertliğini bir türlü başaramamıştı. Beşiktaş genelde idarecilerin etkisiyle önce koçunu seçeceğine; oyuncuların transferiyle ilgilenmiş sezon başlarında birçok defa da koç değişikliği ile karşılaşmıştı.

Yaptığı bire bir savunma, Türk ve yabancı demeden oyuncuların defanstaki iştahlarını zevkle izliyorum. Bu gayret takıma bir koç eli değdiğini göstergesiydi. Başka türlüsü olamazdı. Diğer taraftan takım her maçı almaya çıkıyor, kısıtlı kadrosuyla da iyi işler beceriyor. Paris galibiyeti tamamen savunmanın eseriydi. BJK'nin savunma sertliğinden çöken Paris’i hucumda 63 sayıda tutmak büyük başarı...

Bir şey daha ilave etmeliyim Türk oyunculara yeterli zamanı verip, bütün takımı formda tutmayı da Alimpijevic başarmıştı. Takım bambaşka bir takım olmuş! İnanmışlar ve her maça iddialı çıkıyorlar.

Müthiş Paris zaferinden sonra Karşıyaka seyircisiyle zor bir deplasmandı! Hele maçı iyi yöneten ve kadroyu iyi kullanan Ufuk Sarıca faktörünü de koyarsak iş cidden çok zorlaşıyordu.

Oldukça çekişmeli iki tarafında sert savunma yaptığı bir mücadele izledik. Son periyottaki erken dört fauller maçın kaderini belirledi. Nitekim KSK atışları sokarken o ana kadar iyi faul atan BJK sokamayarak maçı kaybetti.

Bir şey çok dikkatimi çekiyordu! Bursa‘dan beri belki Türkiye erken faul rekortmeni Derek Needham neredeyse yarım maç oynamak zorunda kalıyor! Acaba ona kritik adam verilmemeli mi?  Bunda koçun da hatalı olduğunu düşünüyorum. En kritik adamı alacak Berk Uğurlu var mesela takımda, bu maçta iyi oynarken teknik faul alarak maçı çok etkiledi Needham. Berk Uğurlu, Egehan Arna ile maçı 12 sayıdan kapatıp öne geçirdiler Kartal'ı. Berk’in üst düzey bir sporcu olması bu gücüyle kesin! Şutunu da çok ilerletmiş üstelik!

Ama maçın kaderini rakip takımın iki guardı Kenan Sipahi ve Erric McCollum'un iyi oyunu belirledi.. Onlar iyi oynarken Berk ve Derek Needham 5 faulle bençte maçı izliyorlardı.

Aynı savunma Paris maçındaki gibi bazı oyuncuları bire bir tutmakta başarılı olmadı. BJK pick & roll savunması çok pasifti. Pasif show-up yapıp geri çekilirken carry pick sonrası devrilip belki de kariyer rekoru kırıyordu. Ters taraf yardımı geldiğinde de boş kalandan kritik atışları üçlük olarak yediler.

Kapanışa gelirsek Beşiktaş Emlakjet bu sezon koçu Alimpijevic ile fark yaratıp özel işlere imza atacak gibi duruyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum