Fehmi Sadıkoğlu

Fehmi Sadıkoğlu


Beşiktaş BOA gelecek sezon neler yapmalı?

02 Mayıs 2024 - 21:15

"Basketbola yakınlığı olan siyah beyazlıların yeni yönetiminin, gelecek sezon yerinde transferler ile kadro kurma konusunda daha başarılı olacağını bugünden söyleyebilirim."
 
Önce hem EuroLeague hem de Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'in basketbolcularını tebrik etmek isterim. Başta Valarie Garnier koç seçimiyle ilk adımlarını doğru atmış oldular, sonrası da geldi zaten...
 
Gelelim Beşiktaş BOA'ya... Beşiktaş önümüzdeki yıl için birçok oyuncusunu tutamama veya değiştirmek zorunda kalacağı gerçeği ile karşı karşıya kalacak.
 
Avrupa için bütçen varsa takım kurmak çok kolay iyi koçun varsa en iyilerini seçip alabilirsin. Tecrübeli koç takımı oluşturacaktır. Ancak her mevki için iki aynı kalitede adayın yoksa hiç para harcamamak gerekir!  Fenebehçe kadın basketbolunda bunu becerebildiği için de ülkede güle oynaya namağlup şampiyon oldu.
 
Önce Türkiye şampiyonluğu için kadro kuracaksın! Peki ligde Avrupa şampiyonu bir takım varken kolay mı?

Bu yolda savaşçı altyapıdan yetişmiş takım olabilmek için koçun herşeyi iki oyuncun olmalıdır. Koçun sistemine göre (ki artık herkes koşuyor) koşarken düşünebilen oyuncu kimyası ve yedekleri planlanmalıdır.
 
Bunlar kolay işler değildir. Ülkemizde hababam oyuncular değişip durmaktadır. Bu da bir türlü oturmuş kadroya erişememek demektir.
 
Buraya kadar belirttiğim gibi paran varsa 1 yılda da bütün istediklerin olur. Batı'da üst düzey oyuncular disiplinli bir hayata sahip olduğu gibi basketbol için yaşıyorlar... Hele bizim kızların çoğunlukla yapamadığı duygularını yenmeyi ve profesyonel hayatı üst düzeyde tutmayı iyi bilirler.
 
Böyle kadrolara erişebilmek adına; önce güvenli iş, iyi ortamının yanında, önceden konulmuş hedeflerin net bir iletişimle basketbol camiasına anlatılmasının önemi de çok büyüktür.
 
Ben yeni yönetimimizin, basketbola yakınlığı sayesinde bu konuda çok başarılı olabileceğini düşünmekteyim. Yeni sezon için de Beşiktaş BOA'ya şimdiden başarılar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum