Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

14 Aralık 2018 - 11:48

Sevgili basketbolseverler milli gururları yaşadığımız bir ayı geride bıraktık. 

Potanın Perileri, Letonya ve Sırbistan'ın ev sahipliğindeki EuroBasket 2019'a lider giderken, Ufuk Sarıca'nın Devleri de Çin'deki Dünya Kupası'na gitmeyi henüz grup mücadelelerinin tamamlanmasına 2 maç kala garantiledi! Ribaund dergisi olarak Bydgoszcz, Kayseri, Ankara ve Podgoridca'daki 4 mücadeleyi de yerinde takip ettik. 

İspanya'da kâbus gibi geçen Dünya Kupası'nın ardından 4'te 4'le başladığı EuroBasket 2019'a lider olarak gitmeyi başaran ay yıldızlı kızlarımızdan Bahar Çağlar ve Olcay Çakır Turgut ile özel röportajlar gerçekleştirdik. Dünya Kupası amacına dolu dizgin ilerleyen 12 Dev Adam'ın Başkent'teki İspanya zaferine tanıklık eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) sporcularının Ankara çıkarmasına da detaylı şekilde sayfalarımıza yer verdik. Ayrıca Karadağ deplasmanını yerinde takip ettik.

Türk basketbolunun simge ismi Aydın Örs ile her iki milli takımımızın form durumu ve geleceğine ilişkin '5 Soru 5 Cevap' gerçekleştirdik.

***
 
Bu ayın kapak konusunu ise THY EuroLeague'de bu sezon takımlarını sürükleyen 5 isim Fenerbahçeli Jan Vesely, Anadolu Efesli Adrian Moerman, CSKA Moskovalı Nando De Colo, Real Madridli Anthony Randolph ve Milanolu Mike James'in 'Taşıyıcı' nitelemesi hak eden performanslarını masaya yatırdık. 

Arkadaşımız Fatih Saboviç ise THY EuroLeague'deki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Tekfen'in kasım ayı performansını değerlendirdi. 
 
***
 
Süper Lig dosyamızın 3. ve son bölümü 'Yapılanma'da bu yıl değişim sürecinde olan Beşiktaş, Galatasaray, Banvit ile ligin yeni ekibi Afyon Belediyesi ve Sakarya BŞB'den toplam 10 oyuncuyla arkadaşımız Oğulcan Çoksayar, röportajlar gerçekleştirdi.

Türk basketbolunda önemli bir yere sahip Tofaş'ı ise dergimizin ağabeylerinden Coşkun Teziç ile birlikte Türk basketbolunun iki efsanesi Efe Aydan ve Orhun Ene anlattı... Bu önemli dosyayı da keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. 
 
***
Ayrıca NBA'de öne çıkan iki isimden Derrick Rose'un geri dönüşü ile Russel Westbrook'un dramatik hikayesini arkadaşlarımız Levent Leventçi ile Ruhi Ünal kaleme aldı. 

***

Keyifle okuyacağınız bir dergi olması temennisiyle sizlere basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum