Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

16 Kasım 2019 - 10:28

Sevgili basketbolseverler NBA heyecanının yeniden start aldığı bu günlerde kapağımıza Kawhi Leonard'ın başrolünde olduğu 'taht' mücadelesini taşıdık. Dosyada Kawhi'nin dışında Zion Williamson, Anthony Davis, Kyrie Irving ve Russell Westbrook'un geride bıraktıkları sezonki performanslarının yanında, bu seneki beklentilerini de ele aldık..

★★★

Obradovic tedrisatından NBA'e geçen 'son mezunlar' Marko Guduric ve Nicolo Melli üzerine değerlendirmeyi kaleme alan Ali Konaviç, NBA'e vedaları ile iz bırakmış 3 büyük yıldız Tony Parker, Dirk Nowitzki ve Manu Ginobili'nin hikâyelerini yazdı.

★★★

Süper Lig'in emektarları Ender Arslan, Barış Ermiş, Sinan Güler, Cenk Akyol ve Semih Erden'i 'KIDEM' dosyasında buluşturduk. Ligimizin temel taşları, dünden bugüne değişen basketbolumuz üzerine samimi açıklamalarda bulundu.

★★★

Bu sayımızla birlikte basketbol basının iki önemli ismi Murat Murathanoğlu ve Bilgin Gökberk'le 'HÜCUM RİBAUNDU' konseptine başladığımızın müjdesini vermek istiyoruz. Her sayı Türk, Avrupa ve dünya basketbolunda güncel konu ve sorunları masaya yatıracak Murathanoğlu ve Gökberk, sohbetlerine 'THY EuroLeague' ile başladı.

★★★

Maurizio Gherardini ile Fenerbahçe Beko'nun yeni sezon performansını; Petar Naumoski ile de EuroLeague'in dünden bugüne gelişimi ve Anadolu Efes'in şampiyonluk şansını konuştuk.

★★★

EuroLeague sohbetlerinde ise Barcelonalı Malcolm Delaney ve Fenerbahçe Bekolu Ahmet Düverioğlu ile röportaj yapan Levent Leventci, Olympiakos ile David Blatt ayrılığına farklı bir açıdan baktı.

★★★

Kadın basketbolunda Gelecek Koleji Çukurova Basketbol'u Cumhurbaşkanlığı Finali'nde mağlup ederek 12. kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'nin performansını ise Oğulcan Çoksayar kaleme aldı.

★★★

FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi A Milli Kadın Basketbol Takımı Koçu Ceyhun Yıldızoğlu ile hem ay yıldızlıları hem de Çukurova Basketbol'u konuştuk.

★★★

Sahne Gençler'in köşemizde Basketbol Gençler Ligi'ne wildcard ile katılım sağlayan Tarsus Amerikan Koleji ve Gelişim Koleji'ne yer verdik. Ribaund olarak özel önem verdiğimiz BGL'nin tüm takımlarını sezon boyu köşemizde ağırlayacağımızı da ekleyelim.

★★★

Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum