Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

06 Mayıs 2019 - 10:35

Sevgili basketbolseverler, Türk basketbol tarihinin en unutulmaz sezonunu yaşıyoruz... Temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in birbirlerine rakip olduğu THY EuroLegue Final Four, bizim için tarihi bir heyecana sahne olacak. Vitoria'da oynanacak olan finale bir Türk temsilcisinin yükselmesi kesinleşirken; Avrupa basketbolunun görkemli kupasının ülkemize gelmesini temenni ediyor, her iki temsilcimize de Ribaund Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

'FİNALDEYİZ' kapak konumuzda Fe- nerbahçe ve Efes'in play-off serilerindeki performansının yanında, sezon boyunca oynadıkları maçları hatırlattık. F.Bahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman ve Efes'te gösterdiği performansla ülke basketbolunda efsaneleşen Petar Naumoski, Vitoria'ya ilişkin düşüncelerini, okurlarımızla paylaştı. Bu arada ekibimizden Levent Leventçi de son yılların tarihi olayları ile unutulmazlar arasına giren 5 Final Four maçını hatırlattığını da ekleyelim.

★★★

Basketbol Süper Ligimizin birbirinden değerli koçları, 'Aydan Siyavuş, Aydın Örs, Zeljko Obradovic, Batur Abi, Fehmi Sadıkoğlu, Çetin Yilmaz, Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca'nın yer aldığı dosyamızı keyifle okuyacağınızı düşünüyor; Oktay Mahmuti, Murat Didin ve Orhun Ene gibi Türk basketboluna büyük emek vermiş değerli koçların da isimlerini burada hatırlatmak istiyorum.

★★★

Altyapıya verdiği önemle, taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin gönlünde ayrı bir yeri olan Banvit'in yoluna devam edeceği müjdesini veren başkan Özkan Kılıç'ın açıklaması yüreklere su serpti. Bu değerli basketbol ailesine selamlarımızı gönderiyoruz.

TOFAŞ Genel Menajeri, değerli ağabeyim, Tolga Öngören ile hemen her kademesinde yer aldığı kulübü üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Camianın bir diğer önemli ismi Coşkun Teziç de kulüplerimizin yaşadığı maddi sorunlar ve çözüm yollarını üzerine düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde heyecan tüm hızıyla sürüyor... Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Bursaspor'u tebrik ediyor, bu performansının gelecek yıl da günler diliyorum. devam etmesini temenni ediyoruz.

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane ismi Paul Dawkins'e veda yazısını arkadaşımız Fatih Uzuner kaleme alırken; Bahçeşehir Koleji'nin 23 Nisan öncesi Mardin'e yaptığı anlamlı ziyareti de detaylarıyla sayfalarımıza taşıdık.

★★★

Sahne Gençler'in köşemizde Kadın Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Zeynepgül Ene'nin yazısının yanısıra, 12 Dev Adam Basketbol Okulu seçmeleri ile Basketbol Gençler Ligi'nin (BGL) başarılı isimleri Daçkalı Mert Akay ve Banvitli Alperen Şengün ile BGL'nin gelişimlerine etkisi, play-off serisi ve Final Four üzerine sohbet ettik. 

★★★

Ve tabii ki NBA... Dış haber editörümüz Kuzey Kılıç, 'Melekler Şehri'nde istenilen uyumun yakalanamadığı Lebron-Lakers birlikteliği ile trajik hikâyesini geride bırakıp spot ışıklarına çıkan Pascal Siakam'ın sıra dışı performansıni kaleme aldı.

★★★
Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum