Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

10 Ocak 2019 - 14:00

Sevgili basketbolseverler Ribaund'un 1. yaşına basmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu özel sayımızın kapağında basketbolumuza yön veren Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF CEO'su Ömer Onan ile dergimizin yazar, muhabir ve editörlerinin soruları ile farklı bir röportaja imza attık. Hem Hidayet Türkoğlu, hem de Ömer Onan'a samimi röportaj ve bugüne kadar dergimize gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ederim.
 
Geçen yıl çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmayan değerli büyüklerimiz ve yol arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 
 
Başta dergimizin fikir babası olan, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Tankut Turnaoğlu ile ilk sayımızdan bu yana hep yanımızda olan Türk basketbolunun en önemli ismi, benim basketbol kahramanım Aydın Örs'e ne kadar teşekkür etsem azdır. 
 
Özellikle yazılı basının yaşadığı bu zor dönemde, büyük özveri gösteren yola beraber çıktığımız arkadaşlarımız  Alp Ulagay, Oğulcan Çoksayar, Burçin Üçsular, Serdar Sözkesen, Fatih Saboviç ve Naci Yavuz ile ekibimize sonradan katılan Kuzey Kılıç ve Levent Leventçi'ye;
 
Değerli görüşleriyle dergimize katkı veren, Çetin Yılmaz, Murat Murathanoğlu, Ahmet Kurt, Ergin Ataman, Petar Naumoski, Zeynepgül Ene, Gülşah Akkaya, Coşkun Teziç, Burak Bıyıktay, Cem Akdağ ve Costas Rigas'a teşekkür ederim. 
 
2018'de kaybettiğimiz dergimizin ve Türk basketbolunun ağabeyleri Doğan Hakyemez, Battal Durusel ve İsmet Badem'e Allah'tan rahmet diliyorum.
 
***
Dergimizin içeriğine gelirsek, Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini'nin değerli görüşlerini Ribaund okurlarıyla düzenli olarak paylaşacağı müjdesiyle başlayalım. Sarı lacivertlilerin eşsiz THY EuroLeague performansını Fatih Saboviç kaleme aldı. 
 
Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şükrü Kutlu'yu ise 5 Soru 5 Cevap formatımızda ağırladık.
 
***
 
'Süper Lig'in 1 Numaraları' dosyamızda ise Fenerbahçeli Sloukas, Türk Telekomlu Ender Arslan, Daçkalı Toney Douglas, Tofaşlı Garrett ile Efesli Micic'in bu sezon hem Türkiye Ligi, hem de Avrupa'daki performanslarını yazarlarımız masaya yatırdı. Bonus olarak da arkadaşımız Kuzey Kılıç, Micic ile bir röportaj yaptı. Bu sayı bir EuroLeague yıldızı Baskonialı Tornike Shengelia ile de özel bir röportaj gerçekleştirdik.  
 
***
 
Bir dosya da Kadınlar Süper Ligi'ne ayırdık, ekibimizin en özverili ismi Oğulcan Çoksayar, 'Play-off' dosyasında, Alina Iagupova, Anastasiya Verameyenka, Işıl Alben, Kelsey Mitchell ve Dila Aşkın ile röportajlar gerçekleştirdi. Oğulcan ayrıca Potanın Perileri'nin EuroBasket 2019'daki rakipleri Slovenya İtalya ve Macaristan'ın elemelerdeki istatistiklerini inceledi.
 
***
 
Artık klasikleşen Sahne Gençler'in formatımızda Basketbol Gençler Ligi ile 3x3 basketboluna yer ayırdık. 
 
Sarunas Jasikevicius namıdiğer Saras'ın parkedeki ruhunu Bertan Erman kaleme alırken, Toronto'nun -LeBron'un yokluğunda- bu yıl ki konferans şampiyonluğu şansını Kuzey Kılıç değerlendirdi.
 
***
 
Sağlık, mutluluk ve basketbol dolu bir yıl dileğiyle, keyifli okumalar...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum