Levent Leventci

Levent Leventci


Tecrübe farkı

01 Temmuz 2019 - 11:34 - Güncelleme: 09 Ağustos 2022 - 11:38

OGM Ormanspor'un Süper Lig'e yükselme sürecine bakılınca, karşımıza saygı duyulması gereken ve merak uyandıran bir hikâye çıkıyor… 2017/18 sezonunda Ankara ekibi Ormanspor için TBL sezonu çok kötü başladı. Ancak burada alınan bir karar, OGM Ormanspor’un 1.5 sene sonra BSL’ye çıkmasında büyük rol oynadı.

Takım 9 maçta 2 galibiyet almışken panik havasına kapılmayan yönetim, takımı TB2L’den TBL’ye yükselten genç başantrenör Korhan Aydanarığ ile yoluna devam etti. Takımı iyi tanıyan teknik ekiple yola devam etmenin olumlu sonuçlarını gören OGM Ormanspor, çok kötü başladığı sezonda play-off'ları sadece bir galibiyetle kaçırdı.

Geçtiğimiz sezonlara göre TBL’nin 2018/19 sezonunda özellikle yabancı oyuncu kalitesi anlamında geriye gittiği bir gerçek. OGM Ormanspor, bu ortamda ligi çok iyi bilen, kaliteli ve
tecrübeli isimlerden oluşan takım iskeletini korumayı başardı. Özellikle sertlik bakımından ligde ayrı bir seviyede bulunan Caner Ercan-Hasan Rizvic ikilisi, Graves liderliğindeki kısalardan gerekli katkıyı alınca fırtına gibi girdi sezona OGM Ormanspor.

Sezona 9’da 9 ile başlayan Ormanspor, zirve yarışında önemli bir aktör olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak sonrasında yaşanan talihsizlikler, Ankara ekibini birincilik mücadelesinin uzağına itti. Ormanspor, sezon sonunda iyi sonuçlar alamamasına rağmen 2. sıradan (Bursaspor hariç) play-offlar'a girmeyi başardı.

Çeyrek final serisinde Mamak Spor’a karşı ilk maçı kaybeden Ormanspor, tecrübe farkını sergileyerek kalan iki maçı kazandı ve yarı finale yükseldi. Yarı final serisinde Konyaspor’a karşı 3 maçın sonunda 2-1 geri düşen Ankara temsilcisi, yine kararlılık sergiledi ve son iki maçı kazanıp finale çıktı.

Final serisinde savunmaların ve mücadelenin ön planda olduğu rekabetçi bir seri izledik. Özellikle tecrübeli forvet Hasan Karabulut’un Cenk Akyol’a yaptığı savunmanın da etkisiyle seriye iyi başlayan OGM Ormanspor, Ankara’da oynanan ilk iki maçta Sigortam.net İTÜ Basket’i mağlup etti.

Sakatlıklarla boğuşan İstanbul ekibi, kendi evinde oynadığı iki maçı kazanarak seriyi Ankara’daki son maça taşıdı. 5. maçta kalitesini konuşturan EuroLeague tecrübeli pivot Hasan Rizvic; ürettiği 22 sayı, 13 ribaundla takımının Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesini sağladı.

Gelecek sezon Korhan Aydanarığ önderliğinde Süper Lig’de mücadele edecek olan OGM Ormanspor, yıllardır devam eden hikâyeye yeni anılar eklemeye çalışacak...

YORUMLAR

  • 0 Yorum