Burçin Badem

Burçin Badem


Fener savunmasıyla

18 Şubat 2024 - 20:43

Dörtlü Final’i Konya’da gerçekleşen ING Türkiye Kupası’nı üstün bir performansla rakiplerini alt etmeyi başaran Fenerbahçe Beko müzesine götürmeyi başardı. Özellikle savunmadaki başarısı ve ribaundlardaki üstünlüğü alınan şampiyonlukta belirleyici oldu.

Fenerbahçe Beko, Konya öncesi Aliağa Petkim ile kafa kafaya oynanan ilk çeyreğin ardından savunmadaki sertliği ve ribaundlardaki üstünlüğüyle net bir galibiyet almayı başarmıştı. Yetenekleri ve basketbol bilgisiyle kendisinden beklenen gelişmeyi gösteren Tarık Biberovic’in 22 sayı, 7 ribaunt, 1 top çalmayla liderlik yaptığı çeyrek finalin bir diğer dikkat çeken yanı Sarunas Jasikevicius’un süre dağılımını ve oyunu başarılı yönetimiydi.

BU YARI FİNAL BAŞKA

Daha ilk çeyrekte rakibini knock-out etmeye kararlı bir Fenerbahçe Beko maça inanılmaz başladı. Son zamanlarda seyrettiğim en başarılı savunma ile Beşiktaş Emlakjet’in seçilmiş bir şutuna bile izin vermedi. Bunu bir de potaya adeta sel gibi akan penetre pas ve boş şutlarıyla 32+29 toplam ile ilk yarıda 61 sayı atıp 28 sayı yediler.

İkinci yarıda Beşiktaş Emlakjet, mücadelede dengeyi yakalasa da farkı azaltabilecek, Fenerbahçe Beko’ya rakip olabilecek duruma gelemedi.

DİĞER FİNALİST ANADOLU EFES

Türkiye Kupası Yarı Finali’ne ve de Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka maçına yakışmayacak kadar boş bir salona oynandı. Bu maçta Anadolu Efes kısalarının Pınar Karşıyaka kısalarına karşı elde ettiği küçük üstünlük finalisti belirledi. Efes, Shane-Bryant-Erten-Beaubois ile 45 sayı, 14 ribaunt, 9 asisti saha içi %47 ile üretirken, Karşıyaka McCollum-Jaylon-Thomas-Kenan ile 34 sayı, 12 ribaund, 15 asisti saha içi %33 ile buldu. Neredeyse tüm sezon ortalarda gözükmeyen Will Clyburn’ün özellikle maçın sonunda etkin oyunu galibiyeti Anadolu Efes’e getiren diğer faktör oldu.

KUPAYI SAVUNMA KAZANIR

Kuşkusuz ki Konya’da ne yaptığının farkında olan ve bunu en istikrarlı uygulayan Fenerbahçe Beko oldu. Savunmada sertliği ve rotasyonları iyi uygulayan Sarunas’ın oyuncuları kupayı kaldırmaya kararlı olduklarını son 120 dakikada ortaya koydukları oyunla kabul ettirdiler.

Fenerbahçe Beko, içeriden Motley ile her aldığını sayıya çevirirken hiç zorlukla karşılaşmadı. Ayrıca 16 hücum ribaundu alarak hem kullandıkları top sayısını arttırdı; hem de rakibine hızlı hücum şansı vermedi. Maçın tamamını kontrolünde tutan Nick Calathes (10 sayı, 11 ribaund, 7 asist) ve takım arkadaşları skor olarak beklediklerinden çok kolay kupa zaferiyle evlerine döndü.

Bana göre Fenerbahçe Beko’ya ING Türkiye Kupası’nı kazandıran oyuncuların başında Tarık Biberovic, Johnathan Motley, Scott Wilbekin, Nick Calathes ve oynadığı kısa sürelerde yaptığı savunma, kazandırdığı toplarla Şehmus Hazer geliyor.

Başarılarından ötürü sarı lacivertlileri tebrik ediyor; Turkish Airlines EuroLeague’de devamını diliyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum