Burçin Badem

Burçin Badem


Sürpriz lider Tomi

04 Mart 2024 - 12:32

Koçluk liderliktir... İyi koç saygıdeğer, donanımlı, analitik zekaya sahip, bilgili, adil, disiplinli, otoriter, tutarlı ve güvenilir olmalıdır. Bilgisini ve kararlarını doğru aktarabilecek zamanı doğru kullanan, ifade ve hitap yeteneği yüksek, duyguları yönetme becerisine sahip olmalıdır.
 
İyi geldin Tomislav Mijatovic... Dile kolay tam 14 yıldır Anadolu Efes bünyesinde görev yapıyor. Saygılı, saygıdeğer, işten gocunmayan, çalışkan, dost, çözüm odaklı, basketbolu doğru okuyan, oyuncularının yetenek-beceri-fayda oranlarını iyi bilen, sonunda lider konumuna geldi. Bana göre tam zamanında dümene geçti. İnsanların farkı anlayabileceği bir dönemde, aynı ekiple farklı sonuçlara ulaşabilme becerisi onun değerini belirleyecek… Güzel kalpli dostu tüm kalbimle destekliyorum.
 
Anadolu Efes, Tomi’nin görev başı yapmasıyla beraber takımı oluşturan tüm bireyleri oyunun içine dahil etmeye başladı. Geçtiğimiz ay değindiğim 60 dakikalık Real Madrid karşısında 0 dakika oynayan Ercan, Erten, Rıdvan oyuna dahil oldu. Özellikle Ercan Osmani, fark yaratan olarak maç kazandırdı. Erten sayesinde ise Shane dinlenme fırsatı buldu; verimi yükseldi. Sayıp sevdiği lideri için oynayan bir takım sahne aldı. Evet, sezonu kaybettiler ama geleceği toparlayacak bir koçu hazırlama fırsatını elde ettiler. Bakalım kalan 8 maç sonunda kaçını kasaya koyabilecekler?
 
ATAMAN'IN İLK HEDEFİ...
 
Dergiyi okuduğunuz günlerde Panathinaikos, Madrid deplasmanından dönmüş olacak. Bu karşılaşma matematiksel olarak çok önemli gözükmese de Ergin Ataman’ın hedeflerini ispatlayıp meydan okuyacağı bir mücadele… Real Madrid sonrası Asvel’i ağırlayıp, ezeli rakibi Olympiakos’a ve Kızılyıldız’a konuk olacak. Bu 4 maç ligdeki konumunu belirleyebilir. Son dört karşılaşmada Kostas Sloukas oynamıyor. Ne zaman döner? Dönerse ne yapar? Muamma… Bu sırada Grigonis ve Vildoza’nın katkıları çok önemli. Özellikle Luca Vildoza’nın deplasmanda kazandırdığı Valencia karşılaşması gibi performanslar olursa Ergin Ataman’ın belirlediği hedefler ulaşılabilir olur.

KUPA YELKENLERİ DOLDURUR MU?
 
Konya’da ezici üstünlük kurarak ING Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe Beko bu özgüvenle yelkenler doldurup yol almaya başlayabilir. Özellikle savunma sonuçlu elde ettikleri başarıyı iyi anlayarak devam etmeliler. Önümüzdeki 4 hafta İspanyol takımlarına karşı mücadele edecekler. Önce evde Baskonia ardından Real Madrid deplasmanı üzerine Valencia ve Barcelona’yı konuk edecek Fenerbahçe Beko, olası 4 galibiyet ile play-off’u garantiler ama sadece Baskonia ve Valencia galibiyetleri bile hedefe ulaştırır. Bunun için kısaların standardını koruması, uzunların ise sertliği yükseltip pota altında en azından rakiplerle eşitliği sağlaması gerekir. Kupanın vereceği moralin bunun için önemli bir kazanç olduğuna inanıyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum