Esra Şencebe

Esra Şencebe


Daha çok çiçek açacağız

18 Mart 2021 - 14:07

"Kadın sporcular olarak tek dileğimiz; din, dil, ırk, cinsiyet, yaş farkı olmaksızın yaşadığımız her an daha çok çiçek açarak; eşitlik anlayışıyla, sevgiyle, omuz omuza bu gezegeni daha mutlu, umutlu ve huzurlu hale getirmek!"
 
Gücü, özgüveni, yaratıcılığı, şefkati ile kadınlar dokunduğu her şeyi daha güzel ve anlamlı kılar... Biz sporcu kadınlar güçlü duruşumuzla her zaman eşitlikten yana ve örnek davranışlar sergileyerek, zorlu koşullar altında hem bedenimizi hem de zihnimizi terbiye ederek yüksek konsantre gücümüzle ve yeteneğimizle yaptığımız spora odaklanarak başarılar elde ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Dünya genelinde kadın sporcular başarıları, kırdığı rekorlar, elde ettikleri dereceler ile dünya spor tarihinde önemli yer kaplıyor. 
 
Günümüzde sporun bedenimize ve zihnimize katkısı artık bilimsel olarak da ispatlanmış durumda. Biz kadın sporcular ise duruşumuzla hem cinslerimizi spora yönlendirmek, bedenimiz ve zihnimizi sağlıklı tutmak istiyoruz. Türk sporcular olarak gerek Türkiye, gerekse Avrupa'da kazanılan başarılarla birçok kadına ve genç kızımıza ilham kaynağı olmaya çalışarak, yaptığımız spora emek verdik. 
 
Burada kendim için bir parantez açmam gerekirse, 1 EuroLeague, 1 EuroCup kazanan Galatasaray'ın ve EuroLeague Finali oynayan Fenerbahçe'nin kadrosunda yer almaktan her zaman büyük gurur duyuyorum. 
 
Türk sporcuların ne kadar emektar, ne kadar özverili ve ne kadar çalışkan olduklarını gerek Milla Takım, gerekse kulüp takımlarımızla Avrupa'da kazanılan başarılar ile herkese gösterdik. Türk basketbolunu dünyaya tanıtırken, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni de Avrupa'nın en iyi liglerinden biri haline getirdik. 
 
Başarının asla tesadüf olmadığını, spor ve hayatta elde edilen başarıların çalışma ile olduğunun farkındayız. İşte kadınlar bu çalışma sürecine sevgi ve emeklerini de katarak, birçok branşta isimlerini spor tarihine altın harflerle yazdırdılar.
 
Avrupa Kupalarında Türk kadın basketbolunun önemi çok fazla... Dünya çapında değerli kadın basketbolcular Herbalife Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde forma giyiyor. Ligimiz hem yerli hem de yabancı oyuncuların kalitesi ile Avrupa ve dünyada saygı görüyor. Kulüp takımlarımızın yıllardır elde ettiği başarılar da bunu kanıtlar niteliktedir. 
 
Tek dileğimiz; din, dil, ırk, cinsiyet farkı olmaksızın yaşadığımız her an daha çok çiçek açarak; eşitlik anlayışıyla, sevgiyle, omuz omuza bu gezegeni daha mutlu, umutlu ve huzurlu hale getirmek!
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum