Ergin Ataman

Ergin Ataman


Sanki hâlâ Antalya'da işleri çok yoğunmuş gibi...

10 Ağustos 2018 - 16:00

"Doğan Abi Türkiye'de basketbolun merkeziydi, nerede bir basketbol olayı varsa o hep başrolde olurdu. Onu kaybettiğimize hâlâ inanamıyorum.

Doğan Abi ile birlikte o kadar yoğun ve güzel günler geçirdik ki... Onun o bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi... Hâlâ onu kaybettiğimize inanamıyorum, sanki Antalya'da işleri çok yoğun onun için konuşamıyoruz gibi geliyor. Doğan Abi Türkiye'de basketbolun merkeziydi, nerede bir basketbol olayı varsa; orada ve o hep başrolde olurdu... Hep toparlayıcı, herkes tarafından sevilen müthiş enerjisi ile basketbol dünyamıza neşe ve enerji katardı. 

Doğan Abi hem bir basketbol efsanesi, hem bizlerin abisi ve dostuydu. Sürekli haberleşirdik, hep kafasında yeni projeler vardı ve ona destek olmak benim için hep büyük zevkti. Efes Pilsen'de Koraç Kupası'nı kazanırken birlikte o kadar güzel anılarımız oldu ki, saymakla bitmez... Onun gelişi ile birlikte Efes'e yeni bir dinamizm, yeni bir enerji gelmişti; takım bütünlüğü ve aile ortamı sağlanmasında büyük payı vardı. Her zaman oyuncular ve teknik kadro arasında mükemmel bir köprü oluştururdu.

Hem kulüp takımlarında, hem de milli takımda elde edilen tarihi başarılarda büyük pay sahibiydi. 

Sadece basketbol dünyası değil, tüm spor dünyası tarafından sevilen ve saygı duyulan çok önemli bir karakterdi Doğan Abi. 

Kariyerim boyunca...  Başantrenörlüğe ilk başladığım günden, bugüne kadar bana hep büyük destek verdi. Aynı takımda da olsak, rakip takımlarda da olsak, hep büyük bir sevgi ve saygı bağımız oldu Doğan Abi ile...  

Tam 22 yıl önce Efes'te birlikte çalışırken, ona Efes'ten ayrılıp başantrenörlük kariyerime başlayacağımı ilk kez söylediğimde; bana verdiği destek ve inancı büyük güç vermişti. Daha sonra hep istişare içinde olduk. Şu an bunları yazarken bile onu kaybettiğimize inanamıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum