Ergin Ataman

Ergin Ataman


İki kupa yerine geçer

03 Haziran 2021 - 14:21

"Geçen sezon biz liderken EuroLeague pandemi nedeniyle iptal edildi. Kupayı alırken Bertomeu'ya söylediğim gibi 'Bu iki kupa yerine geçer. Hak ettiğimiz şampiyonluğu bir yıl rötarlı da olsa kazandık."
 
Biz tüm takım olarak bu anı 2 senedir bekliyorduk. Geçen sezon biz liderken pandemi nedeniyle EuroLeague iptal edildi. Kupayı alırken Bertomeu'ya söylediğim gibi 'Bu iki kupa yerine geçer. Hak ettiğimiz şampiyonluğu bir yıl rötarlı da olsa kazandık. 
 
Oyuncularımla her toplantımızda, her antrenmanda EuroLeague şampiyonluğu için konuşuyorduk. Final Four'a yeniden ulaşmayı, finale yeniden ulaşmayı çok istiyorduk. Kazanmadıktan sonra bizim için Final Four asla yeterli olmayacaktı. 
 
2017-18 sezonu ortasında Anadolu Efes'e geldiğim dönemde EuroLeague'de son sıradaydık, kısa sürede bir devrim gerçekleştirerek, yeniden yapılandırma ile ertesi yıl final oynadık. Finali kaybettiğimize tabii ki üzüldük ama nereden nereye geldiğimizi görmemiz için önemli bir örnek bu...
 
Geçen yıl pandemi nedeniyle bize haksızlık yapıldı ve sezon başında ciddi şekilde motivasyon kaybı yaşadım. İnişli çıkışlı sezon sonrası Final Four'a geldik. CSKA Moskova karşısında hatalar yapsak da, kazanmayı başardık. 
 
Arkamızda her türlü organizasyonu yapabildiğimiz, Avrupa basketbolunun büyük saygı duyduğu bir kulüp var.  'Biz NBA'de olsak play-off oynarız' diyorum. EuroLeague artık NBA'in seviyesine yaklaştı. 
 
EuroLeague'de finale gelene kadar 40 maç yaptık. Final maçı 41. karşılaşmamız oldu. Avrupa'nın üst düzey takımlarına karşı 41. maçta o kupayı almak çok önemliydi...  Bizim hikâyemize tüm Türkiye inandı ve bu inancı kupa ile taçlandırmak çok güzel oldu. 
 
Finalde çok sakindim, tamamen maçı yönetmeye odaklanmıştım. Gayet sakin, net şekilde oyunumuzu oynadık. Şampiyonluk da geldi... Dört kez Final Four oynadım, 2 kez üçüncü oldum. 2019'da ikinci tamamladık ama şimdi EuroLeague'i kazanan ilk Türk antrenör olduğum için mutluyum.
 
Sporda dün yok, bugün var ve evet biz şimdi EuroLeague şampiyonluğunu kutluyoruz; ama daha sezon bitmedi. Önümüzde ING Basketbol Süper Ligi'nde play-off final serisi var. Önümüzdeki sezon yeniden EuroLeague şampiyonu olabilmek de bir hedef olacak. Belki üst üste 3 sezon EuroLeague şampiyonu olup, NBA kapılarını açabilirim. Önümüzdeki iki sezon da EuroLeague Kupası kazanmak hedefinde olacağız.
 
KUPA KOLEKSİYONU TAMAMLANDI!
ERGİN ATAMAN

Türk Telekom
Cumhurbaşkanlığı Kupası: 1997
Montepaschi Siena
FIBA Saporta Kupası: 2002
Ülkerspor
Türkiye Kupası: 2004, 2005
Cumhurbaşkanlığı Kupası: 2004, 2005
Efes Pilsen
Türkiye Basketbol Ligi: 2009
Türkiye Kupası: 2009
Cumhurbaşkanlığı Kupası: 2000, 2009
Anadolu Efes
EUROLEAGUE: 2020-2021
Basketbol Süper Ligi: 2019
Türkiye Kupası: 2018
Cumhurbaşkanlığı Kupası: 2019
Beşiktaş
FIBA EuroChallenge: 2012
Türkiye Basketbol Ligi: 2012
Türkiye Kupası: 2012
Galatasaray
EuroCup: 2016
Türkiye Basketbol Ligi: 2013

YORUMLAR

  • 0 Yorum