Ergin Ataman

Ergin Ataman


Abdi İpekçi Salonu aynı isimle yaşamalı

10 Şubat 2018 - 09:49

- Abdi İpekçi denilince aklınıza ilk gelen nedir? Yıkım kararını duyunca ne hissettiniz? Bu salon ile Efes arasındaki bağı nasıl yorumlarsınız?

-  Abdi İpekçi deyince aklıma ilk olarak Aydın Örs önderliğinde Efes Pilsen ile gerçekleştirdiğimiz basketbol devrimi geliyor. Daha önce Spor Sergi Sarayı yıllarının önemi çok büyüktü... Ama Spor Sergi’de takımlarımız Avrupa’da bir türlü başarı elde edemedi.

Efes Pilsen’de Aydın Örs’ün başa geçmesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz devrim, Abdi İpekçi yıllarına denk geldi... Ve Avrupa’nın birçok büyük takımı Abdi İpekçi’den hüsranla ayrıldı. Yıkım kararını duyunca tabii ki çok üzüldüm. Ama yıllar geçtikçe eskiyen Abdi İpekçi, bakımsız bir haldeydi. Onun için yıkılarak yerine daha önemli bir tesis yapılmasını olumlu karşılıyorum.

Söylediğim gibi; Abdi İpekçi ile Efes arasındaki bağ çok kuvvetli. Efes Pilsen’in Avrupa arenasındaki yükselişi ve Türk basketbol tarihinde çığır açması hep Abdi İpekçi yıllarına rastlıyor. Orada kazanılan sayısız başarının yolu Efes Pilsen’e çıkıyor. Benim için de anlamı büyük.

2000 yılında ilk kez bir Türk takımı EuroLeague Final Four’u oynarken ben de o takımın başında ilk başantrenörlük deneyimimi yaşıyordum. Asvel’i yendiğimiz maçı unutmam mümkün değil. Abdi İpekçi’de muhteşem bir atmosfer vardı.

3 FARKLI TAKIMLA ŞAMPİYONLUĞUMU İPEKÇİ'DE YAŞADIM

- Abdi İpekçi’deki en unutulmaz anlarınız hangileriydi?

-  Orada o kadar güzel anılar var ki içinden birini seçmek çok zor. Türkiye Ligi’nde 3 farklı
takımla kazandığım şampiyonluğun üçünü de Abdi İpekçi’de yaşadım. Kupaları orada kaldırdım. Muhteşem taraftarlarla o güzel anlara Abdi İpekçi’de tanık oldum.

Bunun dışında ilk EuroCup şampiyonluğum da Abdi İpekçi’de geldi. Türk basketbol tarihinde EuroCup’ı kazanan ilk takım olan Galatasaray ile orada yaşadığım sevinç atmosferi unutulur mu?

ORADA YENEMEDİĞİM TAKIM YOK

- Ergin Ataman’ın Abdi İpekçi’de yenemediği takım var mı?
- Sanırım yok. Abdi İpekçi döneminde gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da tüm takımlarla karşı karşıya gelmişimdir. Yenemediğim bir takım hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa çıksın söylesin...

ORADA GÜZEL BİR BASKETBOL GECESİ DÜZENLENEBİLİRDİ

- Abdi İpekçi’ye sessiz bir şekilde veda edilmesine ne diyorsunuz? Ayrılık dahi
görkemli olabilir miydi?

-  Abdi İpekçi’nin yaz döneminden sonraki halini bilmiyorum. Ama yıkılmadan önce belki tüm basketbol camiasını, orada anıları olanları buluşturup, güzel bir basketbol gecesi
düzenlenebilirdi. Yıkım ondan sonra gerçekleştirilebilirdi.

ABDİ İPEKÇİ İSMİYLE ÖZDEŞLEŞTİ...

- Yapılacak yeni salon ve spor tesisinin ismi hakkındaki görüşünüz?

- Abdi İpekçi, Türkiye’de basın özgürlüğünün sembolü olmuş bir efsanedir. Onun adının Türk basketbolunun, Türk basketbol devriminin gerçekleştiği salonla özdeşleşmiş olması çok önemlidir. Abdi İpekçi isminin bir şekilde yeniden devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı kapasitede bir salon yapılacağına göre salonun veya tesislerinin adında Abdi İpekçi yaşatılmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum