Ergin Ataman

Ergin Ataman


Bizim büyük hayallerimiz var

01 Ekim 2019 - 13:57

"Fenerbahçe Beko'ya karşısında psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğimizi görüyorum. Kupa
kazanmak güzel ama bizim için asıl hedef tabii ki EuroLeague... Bunu yine büyük emek ve taraftarlarımızla yakaladığımız sinerji ile yapabiliriz."

Gaziantep'teki finalde Fenerbahçe Beko'yu 79-74 mağlup ederek yeni sezona kupa ile başlamamızdan daha önemlisi, henüz sezon öncesi olmasına karşın takımın çok istekli ve kararlı olmasıydı... Bu beni mutlu etti.

Kupa finalinde zaman zaman, hücumda ve savunmada çok iyi bir oyun ortaya koymamız önemliydi... Üstelik Shane Larkin gibi son dönemlerde -özellikle hücumda- takıma yön veren lider bir oyuncunun eksikliğinde bile Efes'in makine düzeninde işlemesi de mühimdi... Bu arada takıma yeni katılan Alec Peters'in Fenerbahçe karşısında istekli ve stratejik oyunu bize ilerisi için büyük ümit verdi.

DAHA GÜÇLÜ BİR EFES İZLETTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmamızda, bu sezon takımın iskeletinin korunması ve nokta transferler yapılması da oldukça etkili oldu. Efes'e yeni katılan oyuncuların çok iyi bir hazırlık dönemi ile takım stratejilerini benimsemesi de başarımızda büyük etken. İleride Singleton da sisteme dahil olduğunda çok daha güçlü bir Anadolu Efes izleteceğimiz kesin.

BÜYÜK BİR ÖZGÜVEN İLE OYNUYORUZ

Anadolu Efes olarak bizim kendimize güvenimiz tam. Artık Avrupa'da rakip kim olursa olsun içeride ya da dışarıda kendi oyunumuzu büyük bir özgüven ile oynuyoruz. Bu şekilde son 1 yıl içinde ezeli rakibimiz Fenerbahçe Beko karşısında psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğimizi görüyorum; ki Cumhurbaşkanlığı Finali'nde de kupaya uzanmasını bildik. Ağır atmosferlerde dahi çok önemli maçlarda galip gelmemiz, kazanılan finaller sonrası yaşanan şampiyonluklar; bizim için teknik beceri kadar, mental olarak da bir güç gostergesi...

PARKEYE BÜYÜK EMEK KOYACAĞIZ

Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla başladık... Anadolu Efes tabii ki her kulvarda şampiyonluk hedefleyecek; ama bizim için en önemlisi EuroLeague'de geçen sezonki tarihi başarıyı tekrar edebilmektir. Bu amaçla EuroLeague'de her maçı bir final gibi görüp, öncelikle 34 maçlık normal sezonda mümkün olduğunca fazla maç kazanmak istiyoruz. Yine play-offlar'a kalmak en önemli, birincil hedefimiz olacak. Sonrasında ise tabii ki her iddialı takım gibi bizim de büyük hayallerimiz var. Bunu ancak büyük emek ve geçen yılki gibi taraftar ile sinerji yaratarak başarabiliriz.

DÜNYA KUPASI HÜSRAN OLDU

Son olarak Türk Milli Takımı'ndan bahsedersek... Milli takımımızın, ABD maçı dışındaki performansından tatmin olduğumu söyleyemem. Ancak tabii ki sporda psikolojik faktörler de çok önemli... ABD maçı bu şekilde kaybedilmemiş olsa; Türkiye için belki çok daha farklı bir oyun ve sonuç ortaya çıkabilirdi. Ancak sporun acımasızlığı; sonuçlar üzerine kurulu olması...

A Milli Takımımızın 2017 EUROBASKET ve 2019 Dünya Kupası'nda aldığı sonuçların hüsran olduğunu düşünüyorum. Son 9 yıl içinde Dünya 2.'liği ve Dünya 8.'liğinden sonra bugün aldığımız Dünya 22'nciliğini başarı olarak nitelendirmem maalesef mümkün değil.

KUPA KOLEKSİYONU
EFES

Türkiye Basketbol Ligi: 2009, 2019
Türkiye Kupası: 2009, 2018
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası:
2000, 2009, 2018, 2019
TÜRK TELEKOM
Türkiye Cumhurbaşkanlığı
Kupası: 1997
MONTEPASCHI SIENA
FIBA Saporta Kupası: 2002
ÜLKERSPOR
Türkiye Kupası: 2004, 2005
Türkiye Cumhurbaşkanlığı
Kupası: 2004, 2005
BEŞİKTAŞ
FIBA EuroChallenge: 2012
Türkiye Basketbol Ligi: 2012
Türkiye Kupası: 2012
GALATASARAY
Eurocup: 2016 - Türkiye
Basketbol Ligi: 2013

YORUMLAR

  • 0 Yorum