Ergin Ataman

Ergin Ataman


1 Mayıs Efesli'nin bayramı

06 Mayıs 2019 - 14:16

"Barcelona zaferimiz önemli bir güne denk geldi... 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramı... Kutlu olsun... Biz de bu sene hakikaten çok emek verdik. Her dakikayı, her seyahati, her maçı, her anı yaşadık. Sonunda çok anlamlı bir günde Efeslilere bayramı yaşattık."

- 1 Mayıs'a denk gelen 5. maçta Barcelona'yı yenerek, Final Four'a kalmayı başardınız... Geçen yılki hayal kırıklığının ardından büyük bir emek vererek, bu seneki önemli başarıyı nasıl yorumlarsınız?

- Barcelona zaferimiz önemli bir güne denk geldi... 1 Mayıs, işçinin, emekçinin bayramı... Kutlu olsun... Biz de bu sene hakikaten çok emek verdik. Her dakikayı, her seyahati, her maçı, her anı yaşadık. Özellikle Barcelona ile oynadığımız bu play-off serisi bitmek bilmedi! Bunu bir ben bilirim, bir ailem ve bir de oyuncularım bilir. Bu serinin her anını dolu dolu yaşadık. Her pozisyon için 'nasıl avantaja çeviririz' diye büyük emek verdik. Sonunda çok anlamlı bir günde Efeslilere bayramı yaşattık. 1 Mayıs'a yönelik 'Sonunda hak edenler ve iyiler kazanır! Her top, her sayı için savaşacağız. Kazanacağız!" diye bir tweet de atmıştım... Hak eden ve iyi olan her zaman kazanır. Biz sezon boyunca bunu hak ettik ve sonunda kazandık.

FENERBAHÇE VE OBRADOVIC AVRUPA'NIN EN İYİSİ

- Final Four'daki Fenerbahçe Beko eşleşmesini nasıl değerlendirirsiniz?


- Fenerbahçe, Avrupa'nın en büyük takımı ve Avrupa'nın en iyi koçu Obradovic'e sahip. Umarım Vitoria'da tüm Türk taraftarlar mutlulukla bu yarı finali kutlar. Bu sezon Fenerbahçe ile oynadığımız 3 maçı kaybettik, 3 maçı kazandık. Orada da o gün, hangi takım hak ederse final oynayacak. Bizden önce Final Four'a kalan Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nı ve meslektaşım Zeljko Obradovic'i tebrik ediyorum. Final Four'un ilk maçında yine hak eden, o gün daha iyi oynayan kazanacak ve final oynayacak. Bu eşleşmede kazanan Türkiye olacak. İki kulübü de kutluyorum.

BARÇA SERİSİNİN 3. MAÇI DÖNÜM NOKTASI...

- THY EuroLeague'de sezonun kilit maçı, dönüm noktası olarak gördüğünüz mücadele hangisiydi?


- Bu play-off serisinde hakikaten çok yorulduk. Barcelona Lassa ile oynadığımız play-off serisinin 3. maçı için dönüm noktası diyebilirim. O karşılaşmada belki de, THY EuroLeague play-off tarihinin en iyi deplasman maçlarından birini oynadık. O karşılaşmada çok iyi bir performans gösterdik. Orada kazandık ve bu kritik seriyi buraya taşıdık.

BİZ LARKIN'E İNANDIK LARKIN DE BİZE

- Sezona beklentilerin altında başlasa da, en kritik dönemde Shane Larkin'in yükselen performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?


- Larkin Barcelona play-off serisinde 19 ya da 20 sayı ortalamasıyla oynadı. Sezon başından bu yana her aşamada ortalamasını yükseltti. Biz Larkin ile hep iyi ilişkiler içinde olduk. Onu hep yukarı çekmeye çalıştık. Zor günler geçirdi, kolay değil... Bu kadar iyi bir oyuncu... NBA takımı Boston Celtics'ten geldi, sezon başında sakatlık geçirdi, formsuzluklar yaşadı. Onun mevkisindeki Micic sezonun yükselen yıldızı oldu. Tabii ki demoralize olduğu anlar oldu; ama onun üzerine hiç gitmedik, onu kazanma yoluna gittik. Neredeyse her hafta Larkin'le toplantı yapıp, onun oynayacağı günlerin, bizi Final Four'a taşıyacağı günlerin geleceğini söyledik.

Sonuçta da yanılmadık. Biz ona en zor günlerinde inandık, o da mücadeleyi bırakmadı ve bizlere inandı. O günlerde de söylüyordum, 'Larkin oynamaya başladığı zaman biz Final Four'da olacağız' diye... Ve nihayetinde de böyle de oldu.

EFES RUHU GERİ DÖNDÜ

- Anadolu Efes'in bundan sonraki dönemde Avrupa'daki hedeflerine ilişkin neler söylersiniz?


- Çok heyecanlı ve gururluyum... Hem seyircimizin desteği, hem de takımımızın performansından çok mutluyum... Efes ruhu geri geldi... İyi basketbolunun yanında mücadele eden bir Anadolu Efes takimi basketbolseverlerle buluştu. 18 yıl sonra Anadolu Efes, Final Four'a gitmeyi hak etti. Bundan sonra da Anadolu Efes'in hedefi hep en iyisini yapmak olacaktır. Senelerdir bu yatırımı yapan, vazgeçmeyen ve sportmenliği ve fair-play'i ön planda tutan, altyapının önemini her gün vurgulayan kulübümüze ve başkanım Tuncay Özilhan'a da teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum