Hüseyin Demir

Hüseyin Demir


Lider

01 Mart 2023 - 13:09

Depremle sarsılan ve o moral bozukluğuyla FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası elemelerinde parkeye çıkan ay yıldızlı kızlarımız, deplasmanda Polonya'ya 76-72 yenilirken, Arnavutluk’u 98-48’lik skorla mağlup etti ve üst üste 10. kez katılacağı EuroBasket'in biletini de grup lideri olarak cebine koydu.
 
Ay yıldızlı kızlarımız, İsrail ve Slovenya’da düzenlenecek FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etme hakkını üst üste 10. kez elde ederek, büyük turnuva alışkanlığını sürdürdü. 6 Şubat'ta deprem felaketiyle sarsılan ülkemizi EuroBasket'te temsil eden A Milli Kadın Milli Takımımız, 3 gün sonra deplasmanda karşılaştığı Polonya’ya 76-72’lik skorla mağlup olsa da 15-25 Haziran'da gerçekleşecek EuroBasket için vizesini son maçlar öncesi aldı. 
 
Uzun uzadıya bahsetmek istemediğimiz, acımızın gölgesi altında kalan Polonya karşılaşmasında ilk yarıyı 37-34 geride kapatan Periler, deplasmandaki mücadeleyi 76-72’lik skorla kaybetti. D Grubunun son maçında ise zayıf rakip Arnavutluk karşısında soyunma odasına 54-28 önde giren milliler, Mc Cowan'ın skorer oyunuyla mücadeleyi 98-48 kazandı.
 
Ekrem Memnun’un tekrar takımın başına gelmesiyle hava yakalayan ay yıldızlılar, sancılı geçen jenerasyon değişimi sonrası büyük yol kat etti. Memnun'un basketbol sistemini ve oyun felsefesini takımına adapte etmesi çok kısa sürede oldu. Takımın deneyimli oyuncularının gençlere yol göstermesi milli takımımızın geleceği için çok önemli…
 
Kamp dönemlerini verimli geçiren milliler, enerjisi ve uyumu ile de dikkat çekiyor. Teaira McCowan skorerliğiyle ön plana çıkarken Bahar Çağlar ve Tuğçe Canıtez gibi tecrübeli isimlere, turnuvadaki kritik maçlarda büyük sorumluluk düşüyor. Birbirinden yetenekli oyunculara sahip olan Potanın Perileri, alttan gelen yetenekli oyuncularla beraber geleceğe dair umut veriyor.
 
LİDERLER
TÜRKİYE POLONYA
SAYI:
20 TİLBE ŞENYÜREK
RİBAUND: 16 TEAIRA MCCOWAN
ASİST: 14 WERONIKA GAJDA
TOP ÇALMA: 5 WERONIKA GAJDA
BLOK: 3 TEAIRA MCCOWAN
VERİMLİLİK: 33 TEAIRA MCCOWAN

TÜRKİYE-ARNAVUTLUK
SAYI: 19 TEAIRA MCCOWAN
RİBAUND: 7 FERİDE AKALAN
ASİST: 6 PELİN BİLGİÇ
TOP ÇALMA: 3 SİNEM ATAŞ
BLOK: 2 TEAIRA MCCOWAN
VERİMLİLİK: 28 TEAIRA MCCOWAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum