Ece Ergez

Ece Ergez


Teselli

04 Mayıs 2023 - 01:12

Bu sezon Türkiye'de ve Avrupa'da yoluna emin adımlarla ilerleyen Türk Telekom, EuroCup Finali'nde Gran Canaria'ya deplasmanda 71-67 mağlup olmaktan kurtulamadı. Özellikle ikinci yarı oyuna ortak olan Erdem Can'ın öğrencileri, kupayı Ankara'ya getiremese de mücadelesiyle alkış aldı.
 
Türk Telekom tarihi bir başarı göstererek tarihinde ilk kez EuroCup'ta finale kaldı. Aslında 10 ay öncesine gidecek olursak beklentiler büyük olsa da kimse finali kolay kolay düşünemezdi. Ama koç Erdem Can ve ekibi bu hedeflerinin ilk günden beri bilincindeydiler. Bu sebeple bizlere belki de sürpriz gelen bu çıkışları aslında onların beklentisiydi.
 
Başkent basketbolunu tekrar canlandıran bu müthiş ekip Türk basketboluna, Ankara'ya bir Avrupa kupası getirmek istese de maalesef olmadı. Bizlere müthiş bir gurur ve heyecan yaşatan, Gran Canaria karşısında bir ara 20'ye kadar çıkan farkı asla pes etmeden tek topa kadar çeken Türk Telekom'u bu vesileyle gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederiz. 
 
Salondaki atmosfer inanılmazdı... Başlama düdüğüyle birlikte bu desteğe karşılık veren Gran Canarialı oyuncular, üst üste üçlüklerle başladılar maça. Temsilcimiz ilk dakikaları tutuk geçirse de oyunun devamında 1,20 dakika gibi kısa bir sürede 8-0'lık seriyle geri gelerek 10-9 ile öne geçti. Devamında da çekişmenin sürdüğü birinci çeyreği Türk Telekom 29-23 mağlup tamamladı.
 
İkinci periyoda inanılmaz tempolu başlayan Gran Canaria karşısında Telekom isabet bulmakta zorlandı. Bu dakikalarda Tony Taylor'ın faul problemine girmesi temsilcimiz adına bir başka can sıkan gelişme oldu. Taraftarının da desteğiyle inanılmaz hava bulan Gran Canaria'da John Shurna, yayın gerisinden hiç boş geri dönmedi. Bu çeyrekte çok suskun kalan temsilcimiz ilk saha iç isabetini 3 dakika kala Axel Bouteille ile buldu. Kalan sürede hücumda toparlamaya çalışsa da konsantrasyon kaybıyla basit hataları yapmaya devam etti Türk Telekom: 50-33. 
 
Üçüncü periyotta Telekom kendi oyununu sahaya yavaş yavaş koymaya başladı. Normal sezonda da Türk Telekom'un en büyük problemlerinden biri ilk yarı reaksiyonunda zaman zaman etkisiz kalmasıydı. Mehmet Yağmur'un tecrübesiyle ritmini yakalamaya başlayan temsilcimiz. Nate Sestina ve Axel Bouteille ile hız kazandı ve çeyrek sonunda da farkı uzun bir aradan sonra tek haneye indirmeyi başardı: 61-55. 
 
Kader periyodunda heyecan doruk noktasına ulaştı. Ancak farkı temsilcimiz tam da tek topa indirmişten üst üste gelen tartışmalı hakem kararları, ibreyi bir anda yine Gran Canaria'ya getirdi ve İspanyollar karşılaşmayı 71-67 kazanarak EuroCup şampiyonu olarak EuroLeague biletini de aldı. Türk Telekom müthiş bir geri dönüşe imza atsa da sonunu getiremedi ve EuroCup'ı ikinci olarak tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum