Ece Ergez

Ece Ergez


AVRUPA'NIN KRALİÇESİ YİNE FENERBAHÇE

19 Nisan 2026 - 23:13

Kupa değişmedi. Sahne büyüdü, baskı arttı, rakip tanıdıktı… Ama sonuç yine aynı kaldı. Fenerbahçe Opet, Avrupa’nın en büyük gecesinde bir kez daha zirveye çıktı; ezeli rakibi karşısında yalnızca maçı değil, kıtanın tacını da kazandı. Zaragoza’da yazılan bu final, sarı-lacivertli hanedanlığın Avrupa’ya vurduğu yeni mühür oldu.

ECE ERGEZ

Potanın Kraliçeleri, 2025-2026 EuroLeague Women finalinde Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 68-55 mağlup ederek kulüp tarihindeki üçüncü Avrupa şampiyonluğunu ilan etti. İspanya’nın Zaragoza kentinde düzenlenen Final Six organizasyonunda oynanan final, yalnızca bir kupa maçı değil; Türk kadın basketbolunun Avrupa’daki güç gösterisinin de en net sahnesiydi.

Fenerbahçe Opet, ilk andan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Savunmadaki disiplin, yarı saha düzeni ve yıldız kalitesinin birleşimi, finalin temposunu sarı-lacivertlilerin istediği noktaya taşıdı. Galatasaray zaman zaman direnç üretse de özellikle son çeyrekte devreye giren Fenerbahçe sertliği, kupanın yönünü kesin biçimde belirledi.

Final gecesinin merkezinde ise Julie Allemand vardı. Belçikalı oyun kurucu, 13 sayı, 10 asist ve 9 ribaundla neredeyse kusursuz bir organizasyon liderliği sergileyerek takımın ritmini baştan sona yönetti. Turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçilmesi, yalnızca bireysel performansının değil; final üzerindeki doğrudan etkisinin de karşılığıydı.

Emma Meesseman 20 sayıyla skor yükünü sırtlarken, Iliana Rupert’ın 14 sayılık katkısı Fenerbahçe’nin yıldız gücünü bir kez daha ortaya koydu. Ancak bu zaferin özü yalnızca bireysel rakamlarda değil; sistem, deneyim ve büyük maç refleksinde saklıydı.

2023 ve 2024’ün ardından gelen bu yeni zafer, Fenerbahçe Opet’i tesadüfi bir şampiyondan çıkarıp Avrupa kadın basketbolunun modern hanedanlığına dönüştürdü. Üç yılda üçüncü şampiyonluk… Bu artık başarı değil, çağ tanımı.

Zaragoza’da yükselen kupa, yalnızca sezonun değil; sürdürülebilir üstünlüğün sembolüydü. Ve bir kez daha görüldü ki Avrupa’da kadın basketbolunun zirvesine çıkmak isteyen herkesin geçmesi gereken yer hâlâ Fenerbahçe Opet.

İSTATİSTİKLER
Final: Fenerbahçe Opet 68-55 Galatasaray Çağdaş Faktoring
Organizasyon: EuroLeague Women Final Six (Zaragoza)
Sonuç: Fenerbahçe Opet Avrupa Şampiyonu

Öne Çıkan Performanslar:

  • Emma Meesseman: 20 sayı
  • Iliana Rupert: 14 sayı
  • Julie Allemand: 13 sayı, 10 asist, 9 ribaund
Başarı Notları:
  • EuroLeague Women Şampiyonu
  • Kulüp tarihindeki 3. Avrupa şampiyonluğu
  • 2023, 2024 ve 2026 şampiyonlukları
  • Final Six MVP: Julie Allemand
Fenerbahçe Opet, Avrupa kadın basketbolunda hanedanlığını sürdürerek bir kez daha kıtanın en büyüğü olduğunu ilan etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum