Ece Ergez

Ece Ergez


Karavana

01 Temmuz 2023 - 17:55

Yıllarca başarıları ile gurur duyduğumuz Potanın Perileri, üst üste 3. kez EuroBasket'te gruptan çıkamadı. Slovenya'daki turnuvayı tek galibiyet ile kapatan ay yıldızlıların performansı yürek burktu...

Potanın Perileri, büyük bir heyecanla başladığı EuroBasket Women'da bir kez daha grupları geçemeyerek elendi. En önemli oyunculardan Tilbe Şenyürek ve Olcay Çakır Turgut'un sakatlıkları büyük şanssızlık olsa da grup sonunculuğu yakışmadı.

Bu sonuçla birlikte son 3 Avrupa şampiyonasından da gruptan çıkamadan elenmiş olduk. Bir jenerasyon değişiminin sancılı sürecinin içinde olsak da kadın basketbolunda söz sahibi olan Periler performansı ile hayal kırıklığı yarattı.

Turnuvanın bizim adımıza iyi yönlerine gelirsek Sevgi Uzun ve Olcay Çakır Turgut'un performansları iyiydi. Genç oyuncu Elif Bayram ise aldığı süreleri olumlu değerlendirirken, sakatlıktan dönen Teiara McCowan da zaman zaman kritik anlarda tecrübesi ile katkı verdi.

Periler gruptaki ilk maçında Sırbistan ile karşılaştı. Sevgi ve Olcay ile etkili başlayan milliler, ilk çeyreği Alperi Onar'ın üçlüğüyle 22-21 önde tamamladı. İki ekip içinde kısır geçen ikinci periyotta sayı bulmakta zorlandı. Odaya da 37-33 Sırpların üstünlüğü ile gidildi.

Üçüncü çeyreğe önce üçlükle başlayan Periler, devamında McCowan ile pota altında sayılarak bularak skoru 40-40'a getirdi. Bu çeyrek sayı bulma konusunda daha rahat geçse de özellikle Anderson'u pota altında durduramayan milliler, periyodu 58-52 geride tamamladı.

Boyalı alanda skor bulmakta zorlanmayan Sırplar son çeyrekte de skor üstünlüğünü ellerinde tuttu. Periler kritik basketlere imza atsalar da farkı eritemediler ve ilk maçta Sırbistan'a 71-63 mağlup olundu. Bu maçtaki en büyük şanssızlık ise Tilbe'nin sakatlanarak şampiyonaya veda etmesiydi.

Turnuvanın ikinci gününde Periler, Macaristan ile karşılaştı ve gruptaki ilk ve tek galibiyetimizi aldı. İlk çeyreği 18-13 devreyi de 34-26 ile önde tamamlayan Macarlar, kader periyoduna da 51-42 ile girdi. 

Son çeyreğe iyi başlayan ve güzel bir geri dönüşle bitime 53 saniye kala Alperi'nin üçlüğüyle skor 67-67 eşitlendi. 27 saniye kala ise Sevgi'nin turnikesiyle kızlar öne geçti. Macaristan son hücumu değerlendiremedi ve ay yıldızlılar, karşılaşmadan 69-68 galibiyetle ayrıldı.

Grubun son maçında ise en az varlık gösterip yetersiz performans sergilediğimiz -Olcay'ın talihsiz sakatlığı da etkili oldu- Slovakya karşısında mağlup olan A Milli Kadın Takımımız, 80-66'lık skor ile turnuvaya grup sonuncusu olarak veda etti. 

Son 3 Avrupa Şampiyonası'na kadar ışıldayan Periler, maziyi mumla arıyor...  Umarız sonraki turnuvalarda başarılarına alıştığımız ay yıldızlı kızları tekrar izleriz.

TÜRKİYE - SIRBİSTAN
LİDERLER

SAYI: 17 YVONNE ANDERSON
RİBAUND: 8 SASA CADJO
ASİST: 6 SEVGİ UZUN
TOP ÇALMA: 4 DRAGANA STANKOVIC
TOP KAYBI: 6 SEVGİ UZUN
BLOK: 1 SEVGİ, GÖKŞEN / KRAJISNIK, STANKOVIC
VERİMLİLİK: 14 MASA JANKOVIC, DRAGANA STANKOVIC

MACARİSTAN - TÜRKİYE
LİDERLER

SAYI: 18 REKA LELIK
RİBAUND: 15 TEAIRA MCCOWAN
ASİST: 9 REKA LELIK
TOP ÇALMA: 3 TEAIRA MCCOWAN
TOP KAYBI: 6 OLCAY ÇAKIR TURGUT
BLOK: 2 ELİF BAYRAM, TEAIRA MCCOWAN
VERİMLİLİK: 24 REKA LELIK / TEAİRA MCCOWAN

TÜRKİYE - SLOVAKYA
LİDERLER

SAYI: 20 TEREZIA PALENİKOVA
RİBAUND: 6 TEAIRA MCCOWAN / OROSZOVA, DUDASOVA
ASİST: 7 BARBORA WRZESINSSKI
TOP ÇALMA: 4 BARBORA WRZESINSSKI
TOP KAYBI: 7 SEVGİ UZUN
BLOK: 1 TEAIRA MCCOWAN, BARBORA WRZESINSSKI
VERİMLİLİK: 22 BARBORA WRZESINSSKI

YORUMLAR

  • 0 Yorum