Ece Ergez

Ece Ergez


Yeni rota iyi başlangıç

01 Aralık 2023 - 14:43

Potanın Perileri Avrupa Şampiyonası 2025 elemeleriyle açtığı temiz sayfada önce Slovakları ardından da İzlanda'yı devirdi.

EuroBasket 2025 yolunda gruptaki ilk maç Kocaeli'nde Slovaklar'a karşı 9 Kasım'da oynandı. Artık geçiş sürecini aşarak potansiyelini göstermesi beklenen Potanın Perileri, rakibi karşısında evinde baştan sona üstün bir oyun sergiledi.

Slovakya'nın ilk çeyrek 8, üçüncüde ise sadece 6 sayı bulmasına izin vererek, rakibi karşısında adeta şov yaptı. İlk yarı 43-20 mililerimizin üstünlüğü ile noktalandı. Ay yıldızlıların ilk periyot 19 sayı kaydettiğini göz önünde bulundurursak maçın ne kadar rahat geçtiğini daha net anlaşılmış olur. Mücadeleyi 75-40'lık skorla kazanan millilerimizde 14 sayıyla Tilbe Şenyürek öne çıkarken onu 12 ile Alperi Onar ve 11 sayıyla Quanitra Hollingsworth takip etti.

Elbette rakiple aramızda kalite farklı yadsınamaz bir gerçek ama bu maçın böyle bir oyunla kazanılması önemliydi. Çünkü başta da dediğim gibi Periler, bir geçiş süreci yaşıyor ve bu kritik dönemde takım oyununu -rakiplerin kim olduğundan bağımsız bir şekilde- baştan sona iyi ortaya koyabilmek gelecek için önemli. Bu sebeple skordan ziyade takımın gösterdiği yüksek performans açısından bu galibiyet önemliydi.

3 gün sonrasında ise deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelindi. İlk çeyrek daha dengeli bir oyun sergilense de 20-17 önde olan taraf Periler'di. Ay yıldızlılar ikinci periyotta maça ağırlığını koyarak farkı açmaya başladı. Burada en önemli olay savunmadaki başarı ve rakibe kolay top şansı tanınmaması oldu. İkili oyunlardan iyi beslenen Periler'de özellikle Alperi Onar, savunma olsun skor olsun gösterdiği performansla farkın açılmasında büyük rol oynadı ve soyunma odasına 39-26 ile önde girildi.

Üçüncü çeyreğe pota altında etkili başlayan İzlanda farkı eritmeye başladı. Ancak ikili oyun ve geçiş hücumlarındaki iyi performansı bu yarıda da süren Potanın Perileri, işin savunma kısmında zaman zaman 'size' etkisiyle zorlansa da farkın erimesine izin vermedi. Bu karşılaşmadan da 72-65 ile galibiyetle ayrılan millilerin, ilk maçlarından 2'de  2 ile ayrılması çok kıymetli oldu. Galibiyette 17 sayı kaydeden Quanitra Hollingsworth öne çıkarken onu Gökşen Fitik ve Ayşe Core 11'er sayıyla izledi.

Önceki jenerasyondaki başarılarda imzası olan isimlerin tek tek emekliye ayrılırken geçiş döneminin sancılı zamanlarını geride bırakmak adına farklı galip gelmek -kolay rakipler karşısında da olsa- ilerisi için önemliydi. Önceki yıllarda yakalanan başarılara yenilerinin ekleneceğine inanarak, kalan maçlarda Potanın Perileri'ne başarılar dileriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum