Ece Ergez

Ece Ergez


Vuslat

05 Temmuz 2023 - 18:01 - Güncelleme: 05 Temmuz 2023 - 18:10

Misli.com TBL'de üst üste 3. finalini oynayan Yılyak Samsunspor, Semt77 Yalovaspor engelini 3-0 ile geçerek Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi...

3. final şampiyonlukla taçlandı ve Yılyak Samsunspor, Misli.com Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaştı. Yarı finalde Sigortam.net'i 3-0 ile geçen Samsunspor, finaldeki rakibi Semt77 Yalovaspor'u da aynı tarifiyle maç vermeden eleyerek futbolda olduğu gibi Süper Lig'in yolunu tuttu.

Samsunspor bundan tam 3 sene önce genel menajer Emre Ekim ve başantrenör İlker Salman ile 'hedef şampiyonluk' parolasıyla yola çıktı. Bu uzun ve zorlu yolculukta gösterdikleri performansla önce taraftarı ardından ise misli.com TBL takipçilerinin izlemekten keyif aldığı takımlar arasına girdi.

3 sene önce ilk finalini Semt77 Yalovaspor karşısında oynayıp kaybeden Yılyak Samsunspor yine aynı rakiple finalde karşılaştı ve 3-0 ile şampiyonluğunu ilan ederek, Çağdaş Bodrumspor'dan sonra BSL'ye yükselen ikinci takım oldu.

Play-off başlamadan yapılan Diante Watkins takviyesi sanırım en kritik ve belirleyici hamle oldu. Çünkü play-off ile birlikte Watkins önderliğinde inanılmaz bir çıkış yakalayan Samsunspor, kupayı ne kadar istediğini sahaya koyduğu mücadelesiyle gösterdi.

Çeyrek finalde 9. sıradan play-off'a kalan Depomaxx Harem ile karşılaşan Yılyak Samsunspor iki maçı da kazanarak adını net bir şekilde yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ise sezonu inişli çıkışlı geçiren Sigortam.net ile karşı karşıya geldi. Taraftarının desteğiyle ev sahibi avantajını sonuna kadar kullanan Samsunspor, rakibi deplasmanda maç çalmaya çalışsa da onlara izin vermedi ve seriyi 3-0 ile geçerek adını yine net bir oyunla finale yazdırdı.

Hem çeyrek finalde hem yarı finalde Göktuğ Baş, Engin Kalkan, Mert Ali Sert'in zaman zaman öne çıkan performanslarının yanında Diante Watkins'in istikrarlı oyunu Samsun'u rakiplerinden daha iddialı bir konuma getirdi. Kupa istediği ve arzusu onları play-off'ta çok güçlü bir hâle büründürdü.

Yarı final serisini kayıpsız geçerek adını finale yazdıran Yılyak Samsunspor, rakibini beklerken Mersin BBGSK - Semt77 Yalovaspor serisi de olaylı bir şekilde seyrediyordu. Ortam zaman zaman gerilse de 3-1 ile geçen Yalova, finalde Samsun'un rakibi oldu.

Samsun'da dengeli başlayan final serisi ilk maçında devre 38-37 ile geçildi. Harika bir üçüncü çeyrek geçiren Yılyak Samsunspor 29-9 periyot skoruyla rakibine fark attı ve ilk mücadelenin galibi oldu: 82-65.

İkinci maça ise Samsunspor iyi başlasa da ikinci çeyrekte Yalova oyuna daha etkili oldu. Rakibinin adeta sayı bulmasına izin vermeyen Semt77 Yalova, 26-7 çeyrek skoruyla fark açtı ve devreyi 50-38 ile tamamladı. 26 sayılık harika Diante Watkins performansı ve 3 kritik üçlüğün sahibi Doğukan Şanlı ile ikinci devrede çift haneye kadar çıkan farkı eriten Yılyak Samsunspor, ikinci maçı 88-80 ile kazandı.

Evindeki iki maçı da alan Samsunspor serinin üçüncü sınavı için Yalova'ya gitti. Düşük skorlu başlayan karşılaşmada taraftarında da ilk dakikadan itibaren gücü alan Yalovaspor, periyodu 20-11 önde bitirdi. İkinci çeyrekte iki ekip de savunmayı yukarı çekerek kolay sayıya izin vermedi. 33-24 Yalova üstünlüğü ile biten ilk devrenin ardından yine Yılyak Samsun patlaması yaşandı. Diante Watkins ve Göktuğ Baş ile farkı eriterek öne geçen Karadeniz temsilcisi, adım adım şampiyonluğa yaklaştı. Son bölümde konsantrasyon kaybı yaşadığı iyice hissedilen Yalova rakibine cevap vermekte zorlandı. Üçüncü maçtan da 65-58 galibiyetle ayrılan Samsunspor seriyi 3-0 geçerek misli.com TBL'de play-off şampiyonu oldu.

Yılyak Samsunspor, misli.com TBL Normal Sezon Şampiyonu Çağdaş Bodrumspor'un ardından BSL'ye yükselen ikinci takım oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum