Ece Ergez

Ece Ergez


Kraliçeler'den 3 günde 2 kupa

02 Mayıs 2024 - 14:42

Fenerbahçe önce ayın 14'ünde Mersin'de düzenlenen EuroLeague Women'da mutlu sona ulaşarak üst üste ikinci kez kupayı aldı. Ardından 17'sinde ise KBSL'de play-off finalinde ÇBK Mersin'i 3-0 ile geçerek ligde üst üste 6. kez şampiyon oldu. 
  
Fenerbahçe Alagöz Holding, rüya gibi bir sezon sonu yaşadı ve bu unutulmaz seneyi 4 kupa ile süsledi... Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nın ardından EuroLeague ve KBSL'de de mutlu sona ulaşan Potanın Kraliçeleri tarihi bir başarıya imza attı.
 
Sezon başından bu yana her maça favori çıktığı EuroLeague'in finalinde Fransız Villeneuve d'Ascq LM'yı 106-73 geçerek üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Uzun yıllardır kıyısından döndüğü mutlu sonun adeta gediklisi oldu...
 
Gelelim dörtlü finale... EuroLeague Women Final Four heyecanı bu sene 12-14 Nisan'da Mersin'de yaşandı. Temsilcilerimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin yarı finalde karşı karşıya geldiler. Geçtiğimiz sezon finalde karşılaşan rakipler bu sezon kozlarını yarı finalde paylaştı. Kadın basketbolunda kulüpler seviyesinde yakalanmaya başlayan bu istikrar gelecek için gerçekten ümit verici. Umarım yakın zamanda bu istikrarı A Milli Takım seviyesinde de görürüz.
 
Yarı finale boyalı alandan ÇBK etkili başladı. Yayın gerisinden rakibine cevap veren Fenerbahçe ise farkı eriterek öne geçti. Ancak pes etmeyen Çukurova Basketbol mücadeleyi hiç bırakamadı. İlk çeyrek 27-20 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı. Boyalı alandan etkili olmayı sürdüren ÇBK Mersin farkı 1'e kadar çekti. Heyecanın yükseldiği bu dakikalarda sarı lacivertliler ise yayın gerisinden verdiği cevapla üstünlüğü bırakmadı ve devre sonunda soyunma odasına 48-42 önde gitti.
 
Üçüncü periyotta iki takımda savunmayı yukarı çekti. Ribaundlarda da bu dakikalarda üstünlüğü eline alan Kanarya, Collier'in kritik sayısıyla da üstünlüğü elinde tutmayı sürdürdü. Güçlü Fenerbahçe savunması karşısında zorlanan ev sahibi bir türlü öne geçemedi.
 
Üçüncü çeyreği de sarı lacivertller 66-62 önde bitirdi. Son 10 dakikaya iki ekip de tempoyu arttırarak başladı. Hollingsvorth ile pota altında çok kritik sayılar kaydetse de ÇBK Mersin, basit top kayıplarıyla öne geçme şansını iyi değerlendiremedi. Çekişme ve heyecanın arttığı karşılaşmada Epoupa'nın sayısıyla ÇBK Mersin skora dengeyi getirdi (72-72). Bu dakikalar adeta Meesseman ve Epoupa düellosuna döndü. 7-0 seriyle farkı yine açan Fenerbahçe karşılaşmanın da 89-80 galibi oldu. 
 
14 Nisan'daki final karşılaşmasına Fenerbahçe 6-0 ile başladı. Villeneuve kısa sürede skoru dengelemesini bildi. Geçiş hücumlarında rakibine üstünlük sağlayan sarı lacivertliler, kıyasıya çekişmeli geçen ilk çeyreği 28-27 ile geçti. İkinci 10'da Collier ve Meesseman'ın sayılarıyla Fenerbahçe farkı açmaya başladı. Yayın gerisinden rakibine cevap veren Villeneuve skoru 40-40 eşitledi. Meesseman önderliğinde 8-0 seri yakalayan Kraliçeler, skor üstünlüğünü tekrar eline aldı ve çeyreği de 58-45 ile tamamladı.
 
Üçüncü periyoda farkın da etkisiyle avantajlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Tutuk başlayan Villeneuve düşük tempolu geçen dakikalarda ibreyi kendilerine çeviremedi. Rahat bir çeyrek geçiren Fenerbahçe farkı açmaya devam etti (77-61). Son periyotta ise 29-12'lik çeyrek skoruyla müthiş bir maç sonu çıkaran Fenerbahçe Alagöz Holding maçın galibi olarak kupayı üst üste ikinci kez kucakladı: 106-73.
 
ÜST ÜSTE 6. ŞAMPİYONLUK VE NAMAĞLUP!
 
ING KBSL final serisinin ilk 2 maçı EuroLeague Final Four öncesi oynanmıştı ve Fenerbahçe iki karşılaşmada da galip gelerek avantajı eline alan taraf olmuştu. Kayla McBride, Napheesa Collier ve Sevgi Uzun'la ilk ilk maçta ÇBK Mersin karşısında farklı üstünlüğü eline alan Fenerbahçe, ilk mücadeleyi 99-76, ikinciyi de 85-64 kazanarak seride 2-0 öne geçti. 
 
EuroLeague Final Four ardından oynanan 3. karşılaşmada ise ÇBK karşısında sezon sonunu iki kupayla bitirmek isteyen Fenerbahçe Alagöz Holding, karşılaşmanın llk dakikasından itibaren farklı üstünlüğü eline aldı. Alperi Onar ve Sevgi Uzun ile birlikte yine Natasha Howard, Emma Meesseman, Napheesa Collier rakibine geçit vermedi ve son maçı da 80-56 kazanarak seride durumu 3-0 getirdi ve KBSL'de şampiyonu olarak sezonu tamamladı.

Daha önceki yıllarda şampiyonlukların ve hedeflerin ucundan kıyısından dönen sarı lacivertlilerde de bu istikrarın tüm kulvarlarda yakalandığını görmek kadın basketbolunun geleceği açısından umut verici. ÇBK Mersin gibi Fenerbahçe gibi takımlarımızı EuroLeague arenasında görmeye devam etmek basketbolun gelişimi ve ilerleyişi açısından çok önemli ve değerli. Umarım kulüplerimizin bu başarılarını uzun yıllar takip etmeye devam ederiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum