Ece Ergez

Ece Ergez


Buruk

01 Mayıs 2023 - 10:28

EuroCup finalinde Asvel'e iki maçta da farklı yenilen Galatasaray, Avrupa macerasında kupaya ulaşamadı. KBSL'de de yarı final serisinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye elenen sarı kırmızılı kızlar, sezonu noktaladı...

Galatasaray Çağdaş Faktoring, EuroCup Women'da iyi başladığı sezonu finalle noktaladı. Bu sezondan itibaren final four yerine tekrar çift maç üzerinden oynanan final serisindeki rakip Fransız temsilci Asvel idi. İki maçta da rakibine mağlup olan Galatasaray, sezonu EuroCup ikincisi olarak tamamladı.

Daha önce iki şampiyonluğu (2008-09, 2017-18), bir üçüncülüğü (2021-22) ve iki dördüncülüğü (2007-08, 2016-17) bulunan Cimbom'un bu ilk ikinciliği oldu.

Fransa'daki karşılaşmaya Marine Johannes ve Gabby Williams ile çok iyi başlayan Asvel ilk dakikalardan farkı çift haneye çıkardı. Yayın gerisinden üst üste eli boş dönen Galatasaray, farkın açılmasını önleyemedi. İkinci çeyrekte kaptanla boyalı alanı zorlasak da Asvel'in yakaladığı ritim karşısında maçın içinde kalmakta zorlandı Aslan Kızlar. İlk yarıyı 50-28 geride tamamladığımız mücadelenin ikinci yarısında da açılın farkla birlikte psikoloji üstünlüğü de tamamen ele geçiren Fransızlar ilk maçın 95-56 galibiydi.

İstanbul'daki rövanşta yine Asvel hızlı başlayan taraftı. Azura Stevens ile boyalı alanda sarı kırmızılılar iyi mücadele ederken, kaptan Işıl'ın kritik üçlüğüyle de rakibi karşısında ayakta kalmayı sürdürdü. Son bölümde Blake Dietrick'in öne çıktığı Fransızlar, farkı ilk çeyrek sonu çift hanelere çıkarmasını bildi. İkinci periyotta inanılmaz bir hücum temposu yakalayan Asvel karşısında sarı kırmızılılar oldukça zorlandı. 32-14 çeyrek skoru yakalayan konuk ekip, soyunma odasına 55-27 ile gitti. İkinci yarıda Asvel temposunu zaman zaman düşürse de Galatasaray maçın içine hiç dahil olamadı ve ikinci maçtan da mağlubiyetle ayrıldı: 85-57. Temsilcimiz bu sonuçla 2022-23 sezonu Eurocup Women ikincisi oldu.

Final serisinde rakibine farklı mağlup olsalar da Galatasaray, daha önce yaşadığı EuroLeague ve EuroCup şampiyonluklarıyla kadın basketbolunda hep ekol oldu... Buraları öyle bir alışkanlık hâline getirdiler ki; sezonu finalist olarak bitirmek basketbolseverleri memnun etmemeye başladı. Sarı kırmızılı kızlar, Kadınlar Basketbol Ligi'nde yarı final serisinde ezeli rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding'e 2-0'lık seri ile mağlup olarak, sezonu tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum