Ece Ergez

Ece Ergez


14'üncü taç

03 Şubat 2024 - 09:40

Balıkesir'deki ING Türkiye Kupası Finali'nde ÇBK Mersin'i 79-76 yenen Fenerbahçe Alagöz Holding, bu kupada 14. kez mutlu sona ulaştı.
 
Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali Balıkesir'in ev sahipliğinde yapıldı ve şampiyon Fenerbahçe oldu. Türkiye Kupası'na kalan 8 takımımız ve çeyrek final eşleşmeleri şu şekildeydi:

1 - Fenerbahçe - Nesibe Aydın
2 - Emlak Konut - OGM Ormanspor
3 - Galatasaray - ÇBK Mersin
4 - Beşiktaş - İzmit Belediyespor

Çeyrek final karşılaşmaları tek maç üzerinden oynandı. 1 ve 2 maçlarının galipleriyle 3 ile 4 mücadelelerin kazananları yarı finalde rakip oldu. 

Fenerbahçe rakibi Nesibe Aydın'ı 96-57 farklı yenerek yarı finale kolayca yükseldi. Ormanspor (72-63) ve Beşiktaş (95-85) da farklı galip gelen taraf oldular. ÇBK Mersin ise baştan sona çekişmeli maçta zorlansa da Galatasaray'ı 76-65 mağlup ederek yarı finale yükselen son takımdı.

Baştan sona çekişmeli maçlara sahne olan yarı final karşılaşmalarında 5 oyuncusu çift haneye çıkan Fenerbahçe, Ormanspor'u 93-86 ile geçerek adını finale yazdırdı. ÇBK Mersin ise Marina Mabrey'in 34 sayılık müthiş performansıyla Beşiktaş'ı normal süresi 76-76 noktalanan maçta uzatma sonunda 87-84 ile geçerek finalde Fenerbahçe'ye rakibi oldu.

ÇBK UZATSA DA DİRENEMEDİ

Gelelim finale... İlk çeyreğin dengeli geçtiği karşılaşmada boyalı alandan bulduğu sayılarla Fenerbahçe ilk çeyreği 19-15 ile geçti. İkinci periyotta ÇBK Mersin üstünlüğü eline almaya çalışsa da Fenerbahçe izin vermedi ve çeyreği 37-28 ile geçti.

Üçüncü periyoda daha tempolu başlayan ÇBK Mersin, Marina Mabrey ve Kuanitra Holingsvorth ile farkı eritmeye çalıştı. Rakibinden daha iyi bir takım oyunu sahaya koyan Fenerbahçe, bu çeyreği de 56-50 ile geçti. Son çeyrek ise ÇBK Mersin skoru 71-71 eşitlemesini bildi ve karşılaşma uzatmaya gitti. 8-5 ile biten uzatma sonunda ise Kraliçeler kupayı 79-76 ile evine götürdü. 

Fenerbahçe'de final maçında da 5 oyuncu çift haneye çıkma başarısı göstererek birlikte ne kadar iyi oynayan bir takım olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bu sonuçla sarı lacivertliler kupanın 14. kez sahibi oldu. Kupanın MVP'si ise 18 VP'lik performasıyla Emma Meesseman oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum