Burak Bıyıktay

Burak Bıyıktay


Kartal'ın EuroCup uçuşu

14 Kasım 2023 - 14:15

EuroCup'ta çetin bir grupta yer alan Beşiktaş Emlakjet, ligin iyi takımlarına karşı aldığı üst üste galibiyetlerle iddiasını kanıtladı. Geçen yılın finalisti Türk Telekom ise henüz istikrarı yakalayamadı.

EuroCup'a hızlı bir giriş yapan Beşiktaş Emlakjet, kağıt üzerinde bu ligin favorilerinden Juventut Badolona'yı deplasmanda (63-62) devirerek ses getirdi.

Daha sonra evinde oynadığı yine güçlü ekiplerden Prometey'i yine iyi savunması ile dize getirdi: 92-70. Aynı şekilde yine sert savunarak Akatar'da Olimpija'yı da 73-66 mağlup etmeyi bildi Kartal...

Görünen o ki Beşiktaş bazı eksikleri olmasına rağmen çok iyi takımdaşlık yakalamış durumda. Eksik çıktıkları maçlarda bile takım olarak müthiş mücadele edip kazanmasını biliyorlar.

Diğer temsilcimiz Türk Telekom’a gelirsek geçen seneki performansından uzak görünüyor. Aslında kağıt üzerinde gerek yerli gerek yabancı oyuncuları ile çok iyi bir takım. İlk maçlarında ligin görece zayıf ekiplerinden Cluj’a deplasmanda 80-71 kaybettiler. 2. sınavda Buducnos karşısında çok zorlanarak hatta 15 sayı geriden gelerek 79-77 kazanmayı bildiler 3. mücadelede ise Aris'e 68-66 yenilmekten kurtulamadılar. Telekom skorlardan da anlaşılacağı gibi istikrarsız bir grafik sergiliyor. 

Ligin çok başı olmasına rağmen Beşiktaş'ın üst sıraları zorlayacak bir takım olduğu görülüyor. Samet Yiğitoğlu ve Kerem Konan gibi iki genç oyuncusu katkısını arttırırsa bu, Türk basketbolu için ayrı bir kazanç olacak. Diğer yerli basketbolcular da müthiş faydalı oynuyor özellikle Yiğit Aslan geçen sene başladığı çıkışına üstüne koyarak gidiyor. Telekom'da ise yerli oyuncuların katkısının daha fazla olmasını umuyoruz.

Bu arada şunu da belirtmek isterim Beşiktaş'ın yer aldığı A Grubu Telekom'unkini göre çok daha zor bir grup.

Kupanın şampiyonluk adaylarına gelirsek... Neyse ki bu sene başında, güçlünün yanında olan saçma sapan statüyü değiştirdiler.

Şu ana kadar oynan maçlara bakılırsa Gran Canaria yine bu ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından biri. Her şeyden önce çok zor bir deplasman! Sürpriz adaylardan biri London Lions maçlarını çok net skorlarla kazanarak 3'te 3 yaptı onlar da şampiyonluk peşinde.

Diğer adaylar ise bana göre Beşiktaş Emlakjet, Paris Basket, Juventut Badalona... Tabii ki bunları konuşmak için çok erken; zorlu ve uzun bir maraton EuroCup... Hem Beşiktaş hem de Telekom'a başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum