Burak Bıyıktay

Burak Bıyıktay


Beşiktaş'a basketbolcu başkan

03 Ocak 2024 - 18:06

Her zaman iddia ettim sporu sporcular yönetmeli diye. Sayın Hasan Arat’ın Beşiktaş’a başkanı olması hem sporcu kimliği hemde başarılı yönetici kimliği ile çok doğru hamleleri yapacağını düşünüyorum. 
 
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat göreve gelir gelmez olumlu kararlara imza attı. İyi giden basketbol şubesine hiç dokunmadan aynı yapıyla devam etme ve futbolun yönetimi için kulübün efsanelerinden Feyyaz Uçar'ı yönetim kuruluna Samet Aybaba’yı da sportif direktör olarak açıklayarak belli etti. 
 
Tabii ki kulüplerin başarıları, ekonomik yapıları ile doğrudan ilişkili. Ancak bilindiği gibi kulüplerin ekonomik durumları pek parlak değil ve maalesef iyi takımlar oluşturmak maddiyattan geçiyor. Umarım yönetimsel başarıyı elde edebilmek için maddi kaynak yaratmayı da başarır Başkan Arat. 
 
Yeni yönetimde Bahçeşehir Basketbol Kulübü'nün sahibi Hüseyin Yücel de 2. başkan oldu ve seçimden önce Başkan Arat'ın basketbol takımımız için koyduğu EuroLeague hedefi ve Yücel'in buna destek vereceğini açıklaması taraftarları heyecanlandırdı... Bahçeşehir Basketbol ile birleşme konusunu zaman içinde göreceğiz. 
 
Kurallar gereği EL'ye katılabilmemiz için EuroCup’ı kazanmamız ya da EL Yönetimi'nden wildcard almamız gerekiyor. Wildcard için belli başlı kriterler gerekiyor bunlardan en önemli birkaçı: Salon kapasitesi, bütçe ve bu bütçenin devamlılığını garanti edilmesi gibi konular. Umarım bu hedeflere ulaşabiliriz. 
 
Gelelim basketbol takımımıza; takım hem ligimizde hem de EuroCup’ta başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Beşiktaş Emlakjet, ligimizde Fenerbahçe ve Anadolu Efes'i üstün bir oyunla yenmeyi başardı, Eurocup’ta lider Paris'i kendi evinde yenerek önemli bir galibiyet daha aldı... Görünen o ki bir aksilik olmazsa her iki kulvarda ilk 4'ün içinde kalacaklar. 
 
Bu arada Daruşşafaka’dan ayrılan Kyle Allman’ı da 6. yabancı olarak kadromuza ilave ettik. Bu transfer, uzun sezonda kadro derinliği olarak katkı sağlayacaktır. 
 
Takımda Kerem Konan’ın katkısı gün geçtikçe artmakta, bu çok sevindirici bir haber ancak orijinal pozisyonunda yani 4 oynamasının uzun vade için daha iyi olacağını düşünüyorum, tabii ki Samet’in 5 numarada katkısının mutlaka artması ve gelişmesi gerekmekte... 
 
Bu sene takıma katılan Yiğit Arslan büyük övgü ve alkışları hak ediyor. Her büyük maçı hem yüreğiyle hem basketbolu ile büyük oynayarak müthiş katkılar verdi. 
 
Bu vesileyle Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a ve yönetim kuruluna başarılar, Beşiktaş Basketbol Takımı'nın da özlenen yerlerde olmasını diliyorum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum