Alp Ulagay

Alp Ulagay


Larkin varsa sorun yok

01 Ağustos 2022 - 10:49

Türk Milli Takımı, 2023 Dünya Kupası elemelerinin ilk aşamasını Büyük Britanya galibiyetiyle kapadı. Shane Larkin’in saha içi liderliğiyle top iyi paylaşan Türkiye ikinci çeyrekte farkı açtı ve bir daha da rakibini yaklaştırmadı.
 
Ergin Ataman koçluğunda ilk sınavına çıkan 12 Dev Adam, 2023 Dünya Kupası elemelerinde Britanya karşısındaa rahat bir galibiyet aldı: 85-71. Shane Larkin önderliğindeki Türkiye, maçın sekizinci dakikası hariç bir daha geriye düşmediği maçta Britanya’yı deplasmanda devirdi.
 
Şimdi gelin Newcastle’daki 2023 Dünya Kupası 1. Tur grup eleme maçına etraflıca bakalım. Sezon içinde BBL takımı Newcastle Eagles’s ev sahipliği yapan salonun önünde maç öncesinde Türk Milli Takımı’nı Türk seyirciler karşıladı ve Shane Larkin, Melih Mahmutoğlu, koç Ergin Ataman lehine tezahürat yaptı.
 
Hava atışına yaklaşık 1 saat kala tek tük seyirci vardı salonda. Yaklaşık bir saat içinde hem İngilizler hem Türkler 2 bin 300 kişilik salonu tamamen doldurdu. Hem Newcastle’ın yerlisi hem de İngiltere’nin diğer şehirlerinden gelen Türk seyircilere rastladık. Neredeyse bir pota arkası Türk seyircilerle doldu. Diğer tribünlerde de çok sayıda Türkiye formalı seyirci gördük.
 
Ay yıldızlılar maça Buğrahan, Larkin, Onuralp, Sadık Emir ve Sertaç ilk beşiyle başladı. Buğrahan ve Larkin’in boş üçlükleriyle Türkiye 4 dakikayı 13-3 öne geçince Britanya koçu Nathan Reinking molaya gitmek zorunda kaldı. Çeyrek sonunda da 20-18 öndeydi milliler...

2. çeyrekte de Britanya’nın baskısında karşın skor üstünlüğünü koruyan Türkiye 15. dakikayı 25-27 önde geçti. Buğrahan-Şehmuz ikilisinin tribünleri ayağa kaldıran alley-oop’undan sonra son dakika içinde Larkin’in önce üçlüğü, ardından serbest atışlarıyla devreyi Türkiye 11 sayı farkla önde kapadı: 31-42. Larkin her anlamda ilk yarının lideriydi. 15 dakikada 17 sayı ve 3 asistle oynadı.
 
DEVLER YAKLAŞTIRMADI
 
İkinci yarıya Büyük Britanya daha agresif bir savunmayla başladı. Ancak Türkiye yine Larkin’in liderliğinde çembere giderek 25. dakikayı 12 sayılık üstünlükle geçti: 38-50. Ömer Faruk’un da çember altında devreye girmesiyle üçüncü çeyreği de 51-62 önde tamamladı ay yıldızlılar.
 
Son periyotta Türkiye kaçtı, Britanya kovaladı ama sonuç değişmedi. 34. dakikada Hesson’ın üçlüğüyle Britanya farkı 8 sayıya indirse de Sertaç’ın ve Melih’in hemen yanıt vermesiyle Türkiye rakibini daha fazla yaklaştırmadı ve son beş dakikaya 58-75 önde girdi.
 
Britanya, son dakikalarda üst üste serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı yeniden farkı 10 sayıya indirse de Türkiye maçı 71-85 kazanarak gruptaki ikinci galibiyetini aldı.
 
Milli Takım'da Larkin 16’da 9 şut isabetiyle 22 sayı üretip 6 asist vererek maçın en etkili ismi olurken Sehmus 11 sayı, 6 asist ve 5 ribaunt, Sertaç 9 sayı ve 7 ribauntla diğer etkili isimler oldu. B Grubu'nda Yunanistan ve Britanya ile ikinci aşamaya yükselen Türkiye, I Grubu'nda Letonya, Belçika ve Sırbistan ile birlikte yer alacak. İlk 3 sıradaki takımlar 2023 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum