Gezgin

Süper Lig'in seyyahları... Ligdeki 18. yılında 4'üncü kez Beşiktaş'a dönen Mehmet Yağmur, altyapısından yetiştiği Efes'e 2018'de dönerek harikalar yaratan Sertaç Şanlı, ülkemizde 7 farklı takımın formasını giyerek, bizden biri olan Stimac, 9 farklı takımda 16 kupa kaldıran Barış Hersek ve bu yılki durağı Bursaspor olan keskin şutör Birkan Batuk dosyamızda yer aldı...

Gezgin
01 Mayıs 2021 - 11:46 - Güncelleme: 01 Mayıs 2021 - 11:55

AĞABEY
MEHMET YAĞMUR
BEŞİKTAŞ ICRYPEX

 
"16 yaşında adım attığı BSL’de 18’inci sezonunu oynayan Mehmet Yağmur, İzmir’de başladığı kariyerini Bursa, Ankara, Edirne’ye de uğradıktan sonra İstanbul’da sürdürüyor. Bu sezon ise ligin sürpriz takımı Beşiktaş’ın ağabeyi..."
 
ALP ULAGAY
 
2005 yılının ekim ayında, o zaman çalıştığım Hürriyet gazetesi için basketbol sezonunun başlamasından hemen önce 16 takımın koçuyla bir anket yapmıştım. Aydın Örs, Oktay Mahmuti, Ergin Ataman, Murat Didin’in de aralarında bulunduğu koçlar Erkekler 1. Ligi’nde sezon tahminlerini yapmış, kural değişikliklerini değerlendirmiş, yıldız adaylarını seçmişti.
 
Bir de gazete sayfasında yer kalmadığı için kullanamadığımız genç yetenekler sorusu vardı. Orada Ömer Aşık’la, Oğuz Savaş’la beraber ismi birkaç kaz telaffuz edilen genç bir oyuncu dikkatimi çekmişti: Karşıyaka’nın 18 yaşındaki oyun kurucusu Mehmet Yağmur. 
 
Gerçekten de Mehmet o sezon ilk büyük sıçramasını yaptı. İzmir ekibinin ilk beşine yerleştiği gibi 7.9 sayı ortalaması yakaladı. Zaten 2007 yazında da ilk transferini yapıp yuvadan uçtu.
 
Tabii ki o günlerde bu kadar uzun bir kariyere sahip olacağını tahmin etmek mümkün değildi. Benim o haberi yapmamın üzerinden 15.5 yıl geçmiş ve Mehmet Yağmur hâlâ bir BSL oyuncusu. 
 
Kapısından girip yetiştiği Karşıyaka’dan sonra 11 kez takım değiştirdi ve 8 ayrı kulüpte daha forma giydi. Üstelik Mehmet’in ayrıldığı takımlara geri dönmek gibi bir huyu da var. Mesela bu sezon bir kez daha Beşiktaş’a döndü. Bir kez daha derken tam dördüncü farklı dönemde siyah beyazlı formayı giyiyor. 
 
2007 ile 2009 arasındaki ilk dönemden sonra 2011’de geri döndüğü Beşiktaş’ta o unutulmaz üç kupalı sezonda kadronun önemli dişlilerinden biriydi. Muhtemelen kendi kariyeri için de en özel sezonlarından biriydi o. Oynadıkları her üç turnuvada da kupayı kaldırmayı başarmışlardı.
 
İlk Beşiktaş döneminden sonra birer sezonu İstanbul dışında Bursa’da, Ankara’da ve Edirne’de geçirdi. Hatta evliliği bile Olin Edirne’deki sezonuna denk geldi. Daha sonra geniş kadrolu ve çok iddialı Darüşşafaka’da üç sezon geçirdi. Bunun üç sezonun ikisi EuroLeague’de Avrupa’nın en iyileriyle boy ölçüşerek geçti. 
 
2015’in aralık ayında İstanbul’daki Maccabi maçında sürpriz bir şekilde ilk 5 başlayıp rakip gardlara uyguladığı inanılmaz baskıyla Daçka’nın fırtına gibi bir başlangıç yapmasını sağlamıştı. O maç sayesinden yeşil siyahlılar EuroLeague’de Top 16’ya yükselmişti.
 
Mehmet, Daçka’dan sonra seyyahlığa İstanbul sınırları içinde devam etti. Galatasaray, İBB ve İTÜ’deki birer sezondan sonra yeniden Beşiktaş’a döndü. 2003’te lige henüz 16 yaşında ilk adımlarını attığını düşünürsek 18’inci sezonunu oynuyor profesyonel kariyerinde. 
 
Bu sezon hâlâ maç başına 17 dakika süre alıyor. Artık takımdaki Alperen gibi gençlere ağabeylik yapıyor. Öyle ya yabancıları hesaba katınca bile takımın açık ara en yaşlısı. Amerikalı Blackmon’dan 8 yaş büyük. Beşiktaş’taki bu takım kimyası sayesinde pek umutsuz başladıkları sezonda play-off hedefini de tutturdular.
 
Sanırım Mehmet’in bundan sonraki hedefi en azından bir sezon daha forma giyip BSL’de 500 maça çıkmış oyuncular arasında ismini yazdırmak. Yani onu en azından bir sezon daha parkede görebiliriz. Hangi takımda olacağını ise ancak kendisi bilir…
 
MEHMET YAĞMUR
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1987
Boy: 1.86 m.
Pozisyon: Oyun kurucu

BSL KARİYERİ
2003-2007 Pınar Karşıyaka
2007-09, 2011-12, 2013-14, 2020- Beşiktaş Icrypex
2009-2010 Tofaş
2010-2011 Türk Telekom
2012-2013 Olin Edirne
2014-2017 Darüşşafaka
2017-2018 Galatasaray
2018-2019 İstanbul BŞB.
2019-2020 Sigortam.net İTÜ Basket

 

EV SAHİBİ 
SERTAÇ ŞANLI
ANADOLU EFES


"Basketbola başladığı Efes'e 2018'de geri dönen Sertaç, özellikle bu sezon lacivert beyazlılarla yakaladığı çıkışla adından her anlamda sıkça söz ettiriyor. Sertaç deyim yerindeyse kendini evinde buldu..."
 
BERTAN ERMAN
 
Artık basketbolda uzunların nasıl bir dönüşüm ve değişim içinde olduğunu herkesin malumu... Bu dönüşüme uyum sağlayan pivotlar, adından sıkça söz ettiriyor. Ayak uyduramayanların akıbeti pek iyi olmuyor. 
 
İstisnalar kaideyi bozmaz. Türkiye bir dönem 5 numaramız yok diye yakınırken, şimdi bolca var. Alperen Şengün, Egemen Güven vs. Bu isimlerden biri de hiç şüphesiz Sertaç Şanlı.
 
Basketbola Efes altyapısında başlayan, daha sonra Pınar Karşıyaka’ya geçen, ardından Türk Telekom’un bir dönem pilot takımı olan Genç Telekom’da görev alan Sertaç Şanlı, Galatasaray’da olduğu dönem iki kez final ve bir kez de BSL şampiyonluğu yaşadı. 
 
2012-2013 sezonundaki şampiyonlukta 15 kez sarı kırmızılı formayı terleten Sertaç, fazla süre alamıyordu; 6.6 dakika ortalama sürede 2.9 sayı ve 2.3 ribaund ile bir performans ortaya koymuştu. N’Dong ve Furkan Aldemir’in gölgesinde kalan Sertaç Şanlı da bir anda gezgin hale geldi; sırasıyla Gaziantep, Uşak ve Trabzon’da kariyerini devam ettirdi.
 
Ancak 2016’da, İstanbul’a dönüşü bir hayli güzel oldu. Ufuk Sarıca yönetimindeki iddialı Beşiktaş kadrosuna katılan Sertaç Şanlı, o sistemde kendine önemli bir yer edindi. Özellikle orta mesafelerden attığı isabetli şutlar, rakiplerinin bir hayli canını sıkar hale geldi. 
 
Kara Kartallar’da geçirdiği iki sezon içinde bir lig finali gören Sertaç Şanlı, önemli maçlarda ilk 5 başladı ve kritik yerlerde mühim işler yaptı. Beşiktaş’taki bu çıkış, Sertaç’a Efes kapılarını yeniden açtı. EuroLeague’e adımını atan tecrübeli isim, bir kez daha Ergin Ataman ile çalışma fırsatını buldu. (Daha önce 2012-2013 sezonunda, Galatasaray’da Ataman’ın öğrencisiydi) 
 
Yabancı ağırlıklı EuroLeague takımında, Beşiktaş’taki süreleri ve sorumluluklarının düşeceği aşikardı. Bu sefer Bryant Dunston ve Tibor Pleiss gibi iki başarılı ismin arkasında kalan Sertaç Şanlı, onlar kadar etkili olabileceğini bu sezon gösterdi. 
 
Özellikle THY EuroLeague’de oynanan Fenerbahçe Beko deplasmanı ile Sertaç Şanlı’nın inanılmaz çıkışına şahit olduk. Her ne kadar diğer oyuncuların sakatlıkları etkili olsa da, tecrübeli ismin kendisine verilen ilk 5 fırsatını iyi değerlendirmesi ve Ergin Ataman’ın planındaki işleri doğru bir şekilde yerine getirmesi önemliydi. Sertaç, Avrupa arenasında ne kadar önemli bir yerde olduğunu hepimize gösterdi.
 
Sertaç Şanlı, Efes’te göstermiş olduğu bu performansla A Milli Takım için de önemli bir parça oldu. Şimdi sadece orta mesafeden değil, 3 sayı çizgisinin gerisinden de isabetleri bulabiliyor ve boyalı alanda da ciddi anlamda etkili bir kuvvet ortaya koyuyor. Smaçları, defansı ve farklı özellileriyle... 
 
Deyim yerindeyse Sertaç kendini evinde buldu. Kendini evinde buldu diyorum; bu cümle aslında Sertaç Şanlı için iki farklı anlama geliyor. Birincisi, 2018 yılında, basketbola başladığı yere dönmesi. İkincisi ise, bu yerde; Efes’te son zamanlarda yakaladığı çıkış. Bu söz her anlamda Sertaç Şanlı’yı özetliyor.
 
SERTAÇ ŞANLI
Doğum tarihi: 5 Ağustos 1991
Boy: 2.12 m.
Pozisyon: Pivot
 
BSL KARİYERİ
2006, 2018- Anadolu Efes
2006-2009 Pınar Karşıyaka
2019-2010 Genç Telekom (Kiralık) Türk Telekom
2010-2013 Galatasaray
2013-2014 Gaziantep Basketbol
2014-2015 Muratbey Uşak
2015-2016 Trabzonspor
2016-2018 Beşiktaş


 
BİZDEN BİRİ 
VLADIMIR STIMAC
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ


“1987 doğumlu Sırp milli pivot Vladimir Stimac, ülkemizde 7 farklı takımda forma giyen ender oyunculardan biri. Bu sezon Bahçeşehir Koleji formasıyla ligimize dönen Stimac, içimizden biri…”
 
OĞULCAN ÇOKSAYAR
 
Genç yaşta Zalgiris Kaunas ve Kızılyıldız gibi kulüplerde forma giyen Stimac, Nymburk macerasının ardından 2011’de Olin Edirne formasıyla ülkemize adım attı. İyi bir basketbol kitlesine sahip Edirne’de etkileyici bir performans sergileyen Sırp yıldız, ardından seviye atlayarak Banvit’in yolunu tuttu.
 
Orhun Ene yönetiminde iyi bir kadroya ve kusursuz bir organizasyona sahip Banvit’te rolünü benimseyen Stimac, takımının tarihinde ilk kez lig finaline yükselmesine yardımcı oldu. 
 
Henüz şutör pivotların moda olmadığı dönemde boyalı alan ve ribaund dominantlığıyla fark yaratabilen Stimac, üstüne koyarak kariyerine tam gaz devam etti.
 
Başarılı geçen Banvit macerası sonrası ülkemizden ayrılan Stimac; sırasıyla İspanya’nın köklü kulüplerinden Unicaja Malaga, Sırp efsane Svetislav Pesic’in çalıştırdığı Bayern Münih, Madrid ekibi Estudiantes, gençken formasını giydiği ve taraftarı olduğu Kızılyıldız için ter döktü.
 
Stimac’ın kariyerindeki kırılma anı, 2016 yazında yaşandı. Pınar Karşıyaka’da başarıdan başarıya koşan Ufuk Sarıca, yeni başladığı Beşiktaş macerasında iddialı bir kadro kurmak istiyordu. Boyalı alanı çabuk ve atletik bir uzun almak isteyen Sarıca’nın gündeminde olduğu söylenen Devin Booker’ın Bayern Münih’e imza atmasıyla işler değişti. 
 
Piyasada istediği tarzda bir uzun bulamayan Sarıca, teknik ekibinden gelen ısrarın da etkisiyle Stimac ile iki aylık sözleşme imzalamayı kabul etti. İki aylık sözleşmeyle geldiği Beşiktaş’ta ligi adeta kasıp kavuran Stimac, boyalı alan ve ribaundlardaki dominantlığı sayesinde takımını ligde finale taşımayı başardı. 
 
Stimac, Türkiye kariyerinde en özel sezonun Beşiktaş formasıyla geçirdiği 2016-2017 sezonu olduğunu vurgulamaktan çekinmiyor. Beşiktaş’taki müthiş performansının ardından Perasovic yönetimindeki Anadolu Efes ile sözleşme imzalayan Sırp pivot, Efes adına çok kötü geçen bir sezonda Ergin Ataman’ın başa gelmesinden sonra iyice gözden düştü. 
 
Perasovic döneminde Barcelona, Maccabi maçlarında iyi performanslar sergilemişti; ancak takımın aldığı kötü sonuçlar, Stimac’ın rolünü de etkiledi. 
 
Efes sonrası EuroLeague’den uzaklaşan Stimac, Türk Telekom formasıyla ülkemizde boy göstermeyi sürdürdü. Telekom’un play-off'lara kaldığı ve çeyrek final serisinde Fenerbahçe’ye büyük zorluk çıkardığı 2018-2019 sezonunda ligimizdeki en iyi oyunculardan biri yine Stimac’tı.
 
Hep Zeljko Obradovic ile çalışmayı hayal eden Stimac, bu fırsatı 2019-2020 sezonunda buldu. Fenerbahçe’nin üç aylık teklifini kabul eden Stimac, takımın sakatlıklarla boğuştuğu dönemde süre aldı. Akıllarda yer eden bir ASVEL maçı oynayarak, Fenerbahçe’ye kritik bir galibiyet getirdi.
 
Fenerbahçe dönemi uzun soluklu olmayan yıldız, Kızılyıldız ve Çin Ligi maceralarının ardından Bahçeşehir Koleji formasıyla ülkemize geri döndü. Takımına çabuk alışan Stimac, Bahçeşehir'de de kalitesini sergiliyor.
 
Atlet, şutu olan, çabuk ayaklı uzunların tercih edildiği dönemde; yüksek oyun bilgisi, disiplinli yapısı, olumlu havası ve çalışkanlığı sayesinde kendine etkileyici bir kariyer inşa etti Stimac. Çok önemli yıldızlara sahip Sırbistan Milli Takımı’nda da önemli bir rol edinmeyi ve madalyalar kazanmayı başardı yıldız pivot.
 
Geçtiğimiz yıllarda Çeşme’den ev alan Stimac, eczacı olan eşiyle birlikte Türkiye-Sırbistan pazarı arasında bazı ilaç ithalat-ihracat işleri de yapıyor. Yani sözün özü; Stimac artık bizden biri…
 
VLADIMIR STIMAC
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1987
Boy: 2.11 m.
Pozisyon: Pivot
 
BSL KARİYERİ
2011-2012 Olin Edirne
2012-2013 Banvit
2016-2017 Beşiktaş
2017-2018 Anadolu Efes
2018-2019 Türk Telekom
2019 Fenerbahçe Beko
2021- Bahçeşehir Koleji


 
16 YIL 16 KUPA
BARIŞ HERSEK
LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR


"Basketbol kamuoyunda, 'Winner' olarak nam salan Barış Hersek; 2005 senesinde Pertevniyal formasıyla başladığı kariyerine şimdilerde Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da devam ediyor. Bu süreçte 9 takımda görev yapan Hersek, tam 16 kez kupa kaldırdı."
 
FATİH SABOVİÇ
 
Fenerbahçe Beko’nun altın çağını yaşatan en önemli yıldızlardan Luigi Datome ile olan röportajımı hatırlıyorum. Datome şöyle diyordu: “Jan, Kosta, ben, Kalina, Bobby, Melih ve Barış... Yıllardır beraberiz. Barış çok oynamıyor belki; ama takımın büyük ve önemli bir parçası... Barış'ın iş ahlakı, çalışma prensipleri, insan ilişkileri muazzam... O da, kendi yolunda büyük bir lider. Herkes, kendi rolünde lider ve ne yapacağını iyi biliyor. Sırrımız; çok çalışmak ve birimiz sebebi ne olursa olsun kötü hissettiğinde onu asla yalnız bırakmıyor oluşumuz...”
 
Türk basketbolunda zaman zaman eleştirilse de her şeye rağmen kendine ciddi organizasyonlarda ciddi roller bulan Barış Hersek, şimdiye dek 16 yıl süren kariyerine tam 16 kupa sığdırdı.
 
Uzun bir döneminde ardından tatsız şekilde ayrıldığı Fenerbahçe Beko’dan sonra 1 sene mola veren Barış, Fethiye Belediyespor’la parkelere geri dönüş yaptı. Her daim adından başarıyla söz ettiren Barış Hersek, kariyerine 2005 senesinde Pertevniyal’de başlamıştı.
 
Pertevniyal sonrası Efes Pilsen forması giyen Hersek, 2009’da ilk sevincini Türkiye Kupası ile yaşadı. Daha sonra sırasıyla Darüşşafaka, Banvit ve Antalya BŞB’de görev yapan ‘joker’ kariyerindeki asıl yükselişe ise 2011-2013 geçişinde Beşiktaş’ta ulaşacaktı. 2012’de Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve EuroChallenge şampiyonluklarına imza atan takımın parçalarından biri yine Barış Hersek’ti.
 
Beşiktaş sonrası kariyerinde, 'winner' olarak nam salan Barış, bu defa İzmir’de şovunu yapacaktı. Pınar Karşıyaka’da görev yaptığı dönemde yine parkelerin tozunu kupalarla atan Barış Hersek, 2014’te hem Türkiye Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın müzeye götürülmesinde rolünü oynuyordu.
 
İzmir ekibi 2015’te yarı finalde Fenerbahçe, finalde ise Anadolu Efes’i devirip lig şampiyonluğu yüzüğünü takarken sahnede olan isimlerden biri yine, 'winner'dı.
 
Barış Hersek, kariyerindeki asıl zirve noktaya ise Fenerbahçe Beko ile erişecekti. Deneyimli oyuncunun apoletlerine; 3 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi eklediği Fenerbahçe’de unutulmaz anılarının ardı arkası kesilmedi.
 
Çünkü geçmişte Beşiktaş formasıyla EuroChallenge Kupası’nı da kaldıran Barış, Türk basketbolunun tarihine de altın harflerle geçen EuroLeague şampiyonluğunda da pay sahibi olacaktı.
 
Fenerbahçe ile yolları ayrıldıktan sonra aile yaşantısına ağırlık veren ve parkelere, “Bana 1 yıl mola” diyen Barış Hersek, 2020’de Lokman Hekim Fethiye Belediyespor formasıyla basketbola geri döndü. Tecrübeli oyuncu, sporseverlerin hafızalarında daima, 'winner' olarak kalmaya devam edecek.
 
BARIŞ HERSEK
Doğum Tarihi: 26 Mart 1988
Boy: 2.08 m.
Pozisyon: Uzun forvet

KARİYERİ
2006-2008 Anadolu Efes
2008-2009 Darüşşafaka
2009-2010 Banvit
2010-2011 Antalya BŞB.
2011-2013 Beşiktaş
2013-2015 Pınar Karşıyaka
2015-2019 Fenerbahçe Beko
2020- Lokman Hekim Fethiye Belediyespor
 

 
KIVILCIMDAN ALEVE
BİRKAN BATUK

FRUTTI EXTRA BURSASPOR

“Eğer 2010’lu yıllarda kritik yerlerde kritik hamlelere; şutlara imza atan isimler diye bir liste yapacak olsam, bu listenin içinde hiç şüphesiz Birkan Batuk’a yer veririm. Birkan Batuk, oynadığı takımlarda, aldığı süre zarflarında bunu her zaman bize göstermiştir.”
 
LEVENT LEVENTCİ

 
Kariyerine Alpella’da başlayan ve daha sonra Trabzonspor’da devam eden Birkan, Pınar Karşıyaka’ya gelince seviye atladı diyebiliriz. Kaf Kaf’ın hem yerli hem de yabancı gençleri parlatan bir platform olduğunu herkes biliyor. 
 
2010’lu yılların başlarında, Ufuk Sarıca dönemi öncesinde İlkan Karaman olsun, Furkan Aldemir olsun, adını duyurmuş isimlerin çıkış noktasıdır Pınar Karşıyaka ve Birkan Batuk da o dönemde göstermiş olduğu performansla İstanbul takımlarının dikkatini çekmişti. 
 
2010-11 sezonunda 10.9 sayı 1.9 ribaund ve 1.7 asist ortalaması ile tamamlayan ve 2011 All-Star’da en değerli oyuncu seçilen Birkan Batuk’un 2012 yılında adresi Anadolu Efes oldu.
 
Ancak Birkan Batuk, Anadolu Efes’teki iki dönemi de pek üst seviyelerde; daha ziyade istediği başarılarla geçmedi. O dönemlerde arayışta olan Efes, BSL’de istediği sonuçları alamıyordu ve şampiyon olmaya hasretti. 
 
2012-2013 sezonunda Banvit’e kaybedilen yarı final serisi, 2013-2014 sezonunda ilk turda, 2014-2015 sezonunda da finalde Pınar Karşıyaka’ya kaybedilen seriler ve 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe’ye kaybedilen bir final serisi. Kazanılan kupalar ya Türkiye Kupası ya da Cumhurbaşkanlığı Kupası. 
 
Bu kupalar arasında 2015 yılında, eski takımı Pınar Karşıyaka’ya kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın Birkan Batuk için ayrı bir yeri vardır. Tabii ki Efes o maçı Bryant Dunston’ın son saniyedeki tiplemesiyle kazandı. Ancak maçın genelinde bir Birkan Batuk şov vardı; 18 sayılık performansıyla karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilmişti.
 
Fakat Birkan Batuk’un oyununu daha net kavradığım sezon, 2016-2017 sezonuydu. Darüşşafaka’ya transfer olan Birkan, David Blatt yönetiminde birçok dev takımı geride bırakıp EuroLeague’de çeyrek final gören Kara Panterler’deki görev oyuncusu rolünü çok iyi üstlenmişti. 
 
Gerek yerel ligdeki maçta gerekse THY EuroLeague’de oynanan karşılaşmalarda, bilhassa dip çizgilerden attığı üçlüklerde isabetli ilk atışın ardından arkası geliyordu. Bir tabir vardır; microwave. Yani mikrodalga. Evet, Birkan Batuk bir başladı mı, onun şutlarını durdurmak epey zor oluyordu. O kadar ABD’li yıldızın içinde parlayan bir isimdi Daçka’da Birkan Batuk. 
 
Ertesi sezon Efes’e geri dönen başarılı şutör, Darüşşafaka’daki dönemlerinden uzak kaldı. 2018-2019 sezonunun ortasında da ilk çıkışını yaptığı Pınar Karşıyaka’ya geri döndü. Tecrübeli gard, zor bir dönemden geçen yeşil kırmızılılar’a can suyu olmuştu ve beklenmedik bir sezonda, Dirk Bauermann’ın devraldığı takımın play-off’u zorladığı noktada umutları taze tutmuş ve önemli bir rol oynamıştı.
 
Geçen sezon iddialı bir takım olan, ancak beklentilerin altında kalan Beşiktaş’ta ve bu sezon ligde kalıcılığını sağlamlaştıran, hedeflerini yavaş yavaş yükselten Frutti Extra Bursaspor’da da aynı oyun stilini ortaya koydu. 
 
Henüz 31 yaşında olan Birkan Batuk’un önünde birkaç sezon daha var. Bursa’da da kalabilir. Başka bir takıma da gidebilir. Ama şundan eminim ki, artık tecrübesi ile ve oyun stili ile Birkan Batuk’un aldığı sorumluluk ve oyun içindeki görevini iyi değerlendirdiği her an, oynadığı takıma ciddi faydalı olmaya devam edecektir.
 
BİRKAN BATUK
Doğum tarihi: 30 Ocak 1990
Boy: 1.96 m.
Pozisyon: Şutör Gard/Kısa Forvet

BSL KARİYERİ
2006-2008 Alpella
2008-2009 Trabzonspor
2009-2012, 2019 Pınar Karşıyaka
2012-2016, 2017-2019 Anadolu Efes
2016-2017 Darüşşafaka
2019-2020 Beşiktaş
2020- Frutti Extra Bursaspor


YORUMLAR

  • 0 Yorum