F4 KAPTANLAR RÖPORTAJI | Alperi Onar & Sinem Ataş

Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenecek Kadınlar EuroLeague Final Four'u öncesi iki temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basketbol'un kaptanları Alperi Onar ve Sinem Ataş ile bir araya geldik.

F4 KAPTANLAR RÖPORTAJI | Alperi Onar & Sinem Ataş
12 Nisan 2024 - 11:52 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 - 12:09

EN BÜYÜK
ALPERİ ONAR
FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG

"Geçtiğimiz sezon bizim için masal gibiydi. Fenerbahçe, dünyanın en büyük spor kulübü… Biz de her zaman daha iyisini daha fazlasını istemek durumundayız. Geçtiğimiz senenin daha da üstüne çıkmak için bu sezon çok daha fazla çalışarak hedeflerimizi perçinledik."
 
HÜSEYİN DEMİR 
 
Sezona hem ligde hem de EuroLeague Women’da çok iyi başladık. Seneye Türkiye’de bir ilk olan Süper Kupa’yı kazanarak start vermek bizim için büyük motivasyon oldu. Çok iyi bir kadroya ve teknik ekibe sahibiz… Bu sezona başlarken her sene olduğu gibi tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefiyle yola çıktık.
 
Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nın ardından ligde yolumuza namağlup ilerlerken EuroLeague Women’da üst üste dördüncü kez Final Four oynayacağız. Final Four’dan önce lig play-dff'larına odaklanmış durumdayız. Çünkü bizim hedefimiz tüm kulvarlarda başarılı olmak. Kısa bir zaman diliminde çok ve zor maçlar oynayacağımız biliyoruz ama takım hâlinde çok konsantreyiz.Umuyorum ki bu sezonu lig ve EuroLeague Women şampiyonluklarını da alarak dört kupa ile tamamlayacağız. 
 
Geçtiğimiz sene bizim için masal gibiydi. Fenerbahçe, dünyanın en büyük spor kulübüdür… Bu sebeple hiçbir zaman bir başarıyla yetinemeyiz. Her zaman daha iyisini daha fazlasını istemek, hedeflemek durumundayız. Geçtiğimiz sezon kazandığımız başarının daha da üstüne çıkmak için bu sene çok daha fazla çalışarak hedeflerimizi perçinledik.
Saha içinde, saha dışında her zaman birlikte, birbirine destek olan bir aileyiz. Önce bireysel olarak kendimize daha sonra da bu aileye çok güveniyor ve inanıyoruz. 
 
EuroLeague Women’da normal sezonda olduğu gibi Final Four’da da kolay maç yok. Biliyoruz ki bizi Mersin’de birbirinden zor karşılaşmalar bekliyor. Umuyorum ki, Mersin’de düzenlenecek Final Four’da büyük Fenerbahçe taraftarının da eşsiz desteğiyle mutlu sona ulaşacak, Avrupa’nın en büyük kupasını bir kez daha camiamıza armağan edeceğiz. Bu kupanın camiamıza ve Türkiye’nin ilk olan Fenerbahçe Basketbol Müzesi’ne çok yakışacağını düşünüyorum
 
Rekorlar kıran, tarihi başarılara imza atan Fenerbahçe Alagöz Holding'in kaptanı olmak benim çocukluğumda, basketbola başladığım yıllarda hayalini bile kuramayacağım bir şeydi. Bu sebeple, böylesine büyük bir camiada, böyle başarılara imza atmış bir takımın kaptanı olmak benim için tarifsiz bir gurur ve mutluluk. 
 
Muhteşem bir oyuncu grubumuz var ve bu takımda yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu ailede birinin mutluluğu hepimizin mutluluğu, birinin üzüntüsü hepimizin üzüntüsü. Bu da takım kimyasına doğrudan etki eden en önemli faktör diye düşünüyorum. Belki maçlarda sahaya beş kişi çıkıyor ama biz 12 kişilik bir güçle mücadele ediyoruz. Kazanılan başarıların ortak özelliği de birbirimize olan sonsuz güvenimiz ve desteğimiz. 
 
Bizi başarıya götüren en önemli etken bir takımdan ziyade aile olmamız. Fenerbahçe, Türk Sporu’nun lokomotifi… Spora son derece elverişli şartlarda, belki de çoğu sporcunun yaşayamayacağı çok özel imkanlarla mücadelelere hazırlanıyoruz. Ben bu noktada bize bu olanakları sağladıkları için başta Başkanımız Sayın Ali Y. Koç olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. 
 
Final Four’a katıldığımız 10 senede bir Avrupa şampiyonluğu belki az gibi görünebilir ama Final Four’da yerinizi sağlamlaştırmak, tüm Avrupa’ya Fenerbahçe zirvelerin takımı, Final Four takımı dedirtebilmek çok önemli ve değerli. Umuyorum ki bu seneden başlayarak müzemizdeki Avrupa kupalarının sayılarını arttıracağız. 
 
Tribünlerdeki taraftar sayısının artması bizi çok mutlu ediyor. Kazandığımız ve kazanacağımız ulusal ve uluslararası başarılarla bu sporu, ligi ve marka değerini zirveye çıkarmak için büyük çaba gösteriyoruz. En önemli hedeflerimizden biri de kazandığımız başarılarla Türkiye’deki kız çocuklarının dikkatini çekerek onlara bu sporu sevdirmek ve takip ettirebilmek. 
 
Şu anda tamamen Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague Women’da oynayacağımız maçlara odaklanmış durumdayım. Fenerbahçe’nin bir sporcusu ve takım kaptanı olarak kariyerimin zirvesindeyim.  
 
Tüm bunların yanında en büyük hedeflerimden biri ay yıldızlı formayla Türk Bayrağı’nı göndere çektirmek. A Milli Takımımızla kürsüye çıkmak ve Olimpiyatlar'a katılmak kariyerim boyunca hep en büyük hedeflerimden biri olacak.
 
ALPERİ ONAR
Doğum tarihi: 2 Ocak 1996
Doğum yeri: Seyhan, Adana
Boyu: 1.67 m
Pozisyon: Gard

KARİYERİ
2012-2015    BOTAŞ
2015-2016    Çankaya Üniv.
2016-2018    Ormanspor
2018-2020    Galatasaray
2020-2021    Ormanspor
2021-           Fenerbahçe

 
HEDEF ÇİFTE KUPA
SİNEM ATAŞ
ÇUKUORVA BASKETBOL MERSİN

 
"Benim için çok ayrı bir yeri olan Çukurova Basketbol Kulübü ile Euroleague Women ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaşmayı istiyorum."
 
HÜSEYİN DEMİR 
 
İki sezon üst üste Final Four'a kalma başarısı gösterebildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz.  Kulübümüzün ev sahibi olduğu bu organizasyonda taraftarımızın desteği ile kupaya ulaşmak istiyoruz. 
 
Takımıma elimden gelen katkının en iyisini vermek her zaman hedefim… Bireysel performansta istatistiklerin ve rakamların çok önemli olduğuna inanmıyorum.
 
Sezonun en önemli virajına girmiş bulunmaktayız. Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde emin adımlar ile ilerleyerek play-off sürecinde finale çıkmak istiyoruz. Evimizde oynayacağımız EuroLegue Women'da da iddialıyız… Hedefimiz iki kulvarda da kupayı kazanabilmek. Benim bireysel hedefim de takımıma maksimum katkı verip sezonu güzel bir şekilde bitirmek...  

Hedefim her zaman takımıma aldığım sürede en büyük faydayı verebilmek… Geçen sezona göre hem savunma hem de hücumda daha aktif olduğumu düşünüyorum. Hücumdan daha çok savunma anlamında kendimi geliştirdiğimi söyleyebilirim.
 
Ceyhun Abi (Yıldızoğlu) takımda herkesin rolünü iyi anlatan ve hissettiren bir antrenör… Onun bana her zaman güvendiğini ve inandığını biliyorum. Özellikle savunma tarafında her zaman beklentisi çok yüksek ben de bunun için elimden geleni yapıyorum. Bulacağım dış şutlar ile de takımıma skor katkısı vermeye çalışıyorum.
 
Avrupa’daki en iyisinin bizim ligimiz olduğunu düşünüyorum. Buna karşın kadın basketboluna ilgi ve desteği yetersiz görüyorum. Çukurova Basketbol olarak bu konuda ciddi işler başarıyoruz. Gerek sponsorlar gerek yaptığımız organizasyonlar ile kadın basketbola katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Ve bunun meyvelerini de başarılar ve taraftarlarımızın desteği ile alıyor. 
 
Benim için çok ayrı bir yeri olan Çukurova Basketbol Kulübü ile Euroleague Women ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaşmayı istiyorum. 
 
Sadece sporda değil hayatımızın her alanında sporda toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile karşılaşıyoruz. Eşitsizlikleri hiçbir şekilde de kabul etmiyor, şiddetle kınıyorum. Hepimiz biliyoruz ki bir kadın ne isterse başarır.
 
Milli takımımıza gelirsek orada bir jenerasyon değişimi yaşandı. Sancılı ve zor bir süreçten geçiyoruz. Ama zamanla her şeyin yerine oturacağından ve eski başarılı günlerimize geri döneceğimizi düşünüyorum. 
 
Grubumuz da Slovakya, Romanya ve İzlanda var. Slovakya ve İzlanda ile oynadık ve kazandık. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin 2. ve 3. ayağı önümüzdeki sene içinde gerçekleşecek. Geri kalan maçları hatasız geçeceğimizden ve EuroBasket'e gideceğimize eminim.
 
SİNEM ATAŞ

Doğum tarihi: 1 Ocak 1995
Doğum yeri: Ayvalık, Balıkesir
Boyu: 1.85 m
Pozisyon: Forvet

KARİYERİ
2011-2013    Antalya Koleji
2013-2017    Kayseri KASKİ / AGÜ Spor
2014-2015    Yakın Doğu Üniversitesi
2015-2016    Osmaniye Gençlik SK
2017             Yakın Doğu Üniversitesi
2017-2018    Çukurova Basketbol
2018-2020    Galatasaray
2020-2021    Ormanspor
2021-            Çukurova Basketbol


YORUMLAR

  • 0 Yorum